Sverige vann ännu en ATP-titel

Jonas Björkman spelar sina sista veckor på ATP-touren och som han gör det. Tillsammans med Kevin Ullyett vann han igår ATP Masters Series i Paris. Detta var Jonas 54:e ATP-vinst på dubbeltouren.
Det femteseedade paret gick in i turneringen i andra omgången och match mot Arnold Ker/Nalbandian och vann med 7-6 (7-5), 6-4. I kvarten slog de sedan Melo/Sa från Brasilien med 6-4, 3-6, 10-7 (mtb). Semin spelades av av bara farten mot fransmännen Clement/Llodra och vanns enkelt med 6-3, 6-2. Lika enkelt vann de sedan hela turneringen genom att i finalen besegra Coetzee/Moodie med siffrorna 6-2, 6-2.

På söndag inleds Tennis Masters Cup i Shanghai. Detta slutspel blir Jonas Bjösse Björkmans avskedsföreställning för den breda tennispubliken. Jonas och Kevin kommer troligtvis att seedas som nummer 5. Detta är deras ranking from idag. Återkommer med lottning, etc.

Simon Aspelin/Julian Knowle misslyckades med att kvalificera sig till ovan nämda slutsplel. De vann sin första match i Paris över Acasuso/Ferrer med två gånger 6-2, men föll sedan i kvarten mot polackerna Fyrstenberg/Matkowski med 3-6, 4-6.

I singelspelet gick det inget vidare för vår ende svensk, Robin Söderling. Efter förra veckans vinst i Lyon så kom han mycket trött och sliten till Paris. Han vann mot kvalspelaren Josselin Ouanna från Frankrike med 6-3, 6-4. I andra omgången väntade sedan världstvåan Roger Federer från Schweiz. Efter att ha tappat första set med 4-6 fick han fram ett tiebreak i andra. Väl där hade han två setbollar, varav en i egen serve utan att lyckas vinna och få fram ett avgörande set. Istälet blev det förlust med 7-9.

Robin rankas from idag på plats nummer 17. Det är hans bästa placering någonsin. Det lovar också gott inför säsongen 2009. Nu väntar en välförtjänt semester inför omstarten för hans del, som sker den 5 januari i Doha, Chennai eller Brisbane.