Total scenförändring och Sverige har 1-0

Robin Söderling mötte James Blake i den första matchen i den avslutande gruppspelsmatchen i World Team Cup. Matchen började mycket lojt från båda spelarna utan något egentligt spel. Till slut kunde Robin komma igång och Blake tappade fattningen totalt. Siffrorna skrevs till 5-7, 6-3, 6-0 på drygt 1,5 timmar. Robin vann de sju sista gamen och åtta av de sista nio.

I första set var spelet allt annat än bra. Blake hade två breakbollar i det sjunde gamet utan att komma åt. Spelarna följdes åt fram till 5 lika och serve för Robin. På den andra breakbollen gör Robin ett enkelt misstag fram till 5-6. Robin får i nästföljande game fram 0-40 och tre chanser att bryta tillbaka. Dock så slirkar sig amerikanen ur greppet och tar hem setet på första setbollen.
Halva andra fortsätter i samma loja anda, med många misstag och dåligt servande från båda spelarna. I det sjätte gamet händer någonting, Robin börjar knyta näven och spela upp sig, medans Blake spel blir allt sämre. Robin bryter på gamets fjärde breakboll fram till 2-4. Spelarna håller sina servar och setet är svenskt.
Tredje set börjar mycket bra ur svensk synvinkel. Robin bryter amerikanens serve omgående och dessutom blankt. Han kommer sedan i underläge i sitt eget serve men klarar den breakboll som Blake skaffar sig, 2-0. Åter igen bryter Robin Blakes serve blankt, 0-3. Amerikanen ser mer och mer uppgiven ut och Robin kan spela ut. Bryter till 5-0, tar sig fram i en matchboll vid 40-30. Söderling avgör då på ett serveess på andraserven och det är 1-0 till Sverige.

Detta var en mycket viktig seger inför den kommande singeln mellan Thomas Johansson mot Bobby Reynolds. Vinnande land i denna kamp får spela final på lördag.

I den andra, blå gruppen, så vann Ryssland den första singeln över Tyskland och Spanien den försa över Italien. De matcherna fortsätter imorgon med andra singeln och dubbeln. Det är vinnaren i den gruppen (alla har 1-1 i vunna/förlorade med bäst setskillnad för Italien och Spanien) som möter Sverige eller USA i finalen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0