Sverige i final

Thomas Johansson vann över Bobby Reynolds och USA med 6-3, 2-6, 6-3 på drygt en timma och 40 minuter. Detta innebär att vi är i final för första gången, under 2000-talet, sedan 1999. Senaste vinsten kom 1995. På lördag har vi ny chans.

I det första set så visade Thomas att han är den bättre av de två. I det femte gamet så skaffar sig Thomas, via ett dubbelfel, en breakboll som han förvaltar på bästa sätt, 3-2. Han hamnar i underläge med 15-40 i sitt nästa servegame, men reder ut det och går fram till 4-2. Vid 5-3 går Thomas fram till 0-40 och tre setbollar. Reynolds räddar två, sedan har Thomas tur och vinner den tredje och första set till Sverige, 6-3.

I det andra vinner Thompa lätt sitt första game, 1-0. Han har sedan en breakboll i amerikanens första servegame utan att komma åt, 1-1. Thomas strular sedan till i setets tredje game genom att hamna i underläge med 0-40. Räddar alla tre breakbollar, gör sedan ett dubbelfel och tappar gamet, 1-2. Reynolds spelar nu upp sig ännu mer samtidigt som det känns så onödigt av Thomas att släppa initiativet. Vid 2-4 hamnar Thompa åter i trångmål med 15-40 i egen serve och gamet är förlorat, 2-5. Thomas kommer nu igång med sina grundslag på ett bättre sätt, men han kan inte utnyttja två breakbollar utan amerikanen räddar dom. Får sedan en setboll som han tar, 2-6.

I avgörande set så skaffar sig Thompa två breakbollar i Reynolds första game. Han tar till vara på den andra genom att kriga, 2-0. Servarna sitter nu perfekt, 3-0. Spelarna håller sina servar fram till 5-3 då Thomas har chans att serva hem matchen och ta Sverige till final. Vid 30 lika gör han ett ess och det är matchboll. Han förvaltar den på bästa sätt och vinner. Underbart!

Vi är i final för första gången sedan 1999. Då förlorade vi mot Australien. Förra gången vi vann är 1995 med Björkman, Magnus Larsson, Stefan Edberg och Jan Apell i laget. Sverige har också vunnit två gånger till, 1988 och 1991.

I den andra, blå gruppen, så vann Ryssland den första singeln över Tyskland och Spanien den första över Italien. De matcherna fortsätter imorgon med andra singeln och dubbeln. Det är vinnaren i den gruppen (alla har 1-1 i vunna/förlorade med bäst setskillnad för Italien och Spanien) som möter Sverige.

Matchen på lördag börjar klockan 12.00. Kanal 9 sänder som vanligt direkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0