Skön vinst över fjolårssegrarna

Sverige vann matchen mot Argentina i World Team Cup. I den avgörande dubbeln mellan Lindstedt/Söderling och Arnold Ker/Prieto vann svenskarna med 7-5, 6-2 på drygt en timma.
I det första setet servade svenskarna mycket stabilt, Argentina hade inte en breakmöjlighet. Vid 5-4 till svenskarna, och serve för Prieto, så gick Söderling/Lindstedt fram till 15-40 och med andra ord 3 breakbollar och lika många setbollar (det är kort servegame i dubbelmatcherna vilket innebär att vid 40-40 så är det avgörande poäng med en gång). Dock så räddade argentinarna samtliga och vann gamet.
Vid nästa serve för Argentina, Arnold Ker, så fick svenskarna ytterligare tre break-/setbollar. På den tredje, sammantaget sjätte, kunde de avgöra och första set var i hamn.
I början av andra servade argentinarna upp sig en aning. Det höll fram till 3-2 till Sverige och serve för Prieto. Vid 30-40 skaffar sig Sverige två breakbollar. De tar den första, 4-2. Lindstedt håller sin serve, 5-2.
Arnold Ker servar och svenskarna går fram till 0-40 och fyra matchbollar. Argentinarna räddar två men på den tredje så vinner Lindstedt/Söderling.

Kanske såg vi ett blivande svenskt DC-par på banan idag?! Det var inte den bästa dubbelmatchen rent tekniskt sett men ändå så skön. Sverige har nu vunnit sin första match i gruppen.

Den andra matchen i gruppen vann USA med 2-1 efter att ha vänt och vunnit dubbeln med samma siffror.

Övriga matcher i turneringen, den blå gruppen:
Ryssland-Italien 2-1
Tyskland-Spanien 2-1

Återkommer inom kort med mer information om hur spelschemat ser ut imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0