Fyra räddade matchbollar - vann på ett dubbelfel

Sverige har tagit sin andra raka seger i och med Thomas Johansson vinst över Michal Tabara från Tjeckien. Siffrorna skrevs till 6-2, 4-6, 7-6 (7-5) efter två timmar och tolv minuter.
Vid 2 lika i första set tar Thomas 6 raka game. Vid 4-2 och 40-15 till Thompa i det andra, vänder det igen. Tabara vinner 7(!) raka game. Då vänder matchen igen. Thomas går ikapp, tjecken kommer igen. Har fyra matchbollar, Thomas räddar dom och det går fram till tiebreak. Där avgör Thomas på första matchbollen genom att Tabara slår ett dubbelfel...


Tjecken som inte spelat en tävlingsmatch på ett år efter en efterhängsen skada började de första fyra gamen på ett övertygande sätt. Efter det tog Thomas över mer och mer. Thomas skaffar sig två breakbollar och vinner den första på ett dubbelfel, 3-2. I Tabaras nästa servegame blir det samma visa, 15-40. Denna gång så räddar tjecken den första men gör sedan ännu ett dubbelfel, 2-5. Thomas går sedan fram till 40-0 och tre setbollar. Tjecken räddar samtliga, Thompa skaffar sig en ny och på den tar han hem första set.
Andra inleds på samma sätt. Thomas skaffar sig en breakboll som han vinner, 1-0. Thomas tar sedan sitt sjätte raka game. Tjecken spelar nu upp sig igen. Thomas har svårare i sina servegame men håller emot. Vid 3-2 har Thomas en breakboll emot sig som han reder ut, 4-2. I Thomas nästa servegame har han 40-15 men Tabara kommer igen och får via två dubbelfel ännu en breakboll. På denna bryter han, 4-4.
Vid 4-5 så hamnar han återigen i underläge med 15-40 vilket innebär två setbollar för tjecken. Thompa räddar en men där är det via en stoppboll av tjecken är setet förlorat.

Det avgörande setet börjar med att tjecken bryter och går fram till 0-3, med andra ord sju raka game till honom. Thomas kommer igen, bryter tillbaka men tappar igen fram till 3-5. Då går tjecken fram till 40-0, tre matchbollar, i egen serve. Då kommer nerverna fram och Thompa är inte sen att utnyttja det och räddar samtliga tre och skakar fram en breakboll. Men Tabara räddar den skaffar sig en matchboll till, även den räddar svensken. Han får fram ännu en egen breakboll som han nyttjar på bästa sätt, 4-5.
Spelarna följs åt fram till tiebreak. Väl där minibryter Thomas, via en stoppboll, fram till 3-1. En enkel boll i nät gör att tjecken minibryter tillbaka, 4-3. Spelarna håller servarna fram till 6-5 och serve för Tabara. Då gör han ett dubbelfel... Tjecken är helt otrösterlig efter matchbollen.
Detta var, som texten besriver ovan en mycket svängig tillställning med många enkla misstag, över 100 sammantaget, från båda spelarna. Men Sverige vinner och har vunnit sin andra match av lika många i World Team Cup/"Lag-VM på grus" i Düsseldorf. Detta innebär att båda finallagen från i fjol är slagna av Sverige.

Dagens första match vann Robin Söderling över tolfterankade Tomas Berdych med 6-4, 1-6, 6-3. Imorgon är det dags för den, för denna match, betydelselös, dubbeln.

USA leder sin match över Argentinga med 1-0 efter det att Blake slagit Canas i två raka. Vinner USA den drabbningen väntar ren gruppfinal mot Sverige på torsdag och fredag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0