3-0 mot Tjeckien

Sverige vann blankt, 3-0, över Tjeckien i World Team Cup och har skaffat sig bästa tänkbara läge inför den kommande avgörande mathen mot USA.
Robin Söderling och Robert Lindstedt vann dubbeln över tjeckerna Vizner och Tabara i två raka, 6-4, 7-5 på en timma och femton minuter.

Första set började med att svenskarna tappade sin serve, 0-1. De bröt tillbaka och varje spelare höll sina servar fram till 5-4 till Sverige. Då bryter svenskarna och vinner därmed setet.
Andra blev en mycket svängig historia. Det var inte mindre än sju break under setet. Tjeckerna ledde bland annat med 0-3 och 1-4 innan de svenska fick ordning på ordningen. Vid 1-4 bröt svenskarna tjeckerna två gånger och höll sina servar fram till 5-4. Då skärpte Vizner/Tabara till spelet och höll sin serve. Svenskarna gjorde det samma, 6-5. I tjeckernas serve kunde svenskarna skaka fram 40 lika, med andra ord en matchboll. De avgjorde med en gång och segern var ett faktum.
Detta innebär nu att Sverige vunnit fem av sex matcher. Söderling har fyra raka segrar, två i singel o två i dubbel.

Nu väntar match mot USA imorgon och på fredag.
För Sverige spelar med största säkerhet Söderling och Johansson i singel och Söderling/Lindstedt i dubbeln.
Större osäkerhet råder vilka som skall representera USA. I deras första match mot Tjeckien spelade Blake och Odesnik singel och båda i dubbel.
Mot Argentina var det samma singelspelare men i dubbeln spelar Odesnik tillsammans med Reynolds istället.

Den Svenska DC-bloggen återkommer med spelordning och tider.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0