Förlust igen för Robin

Robin Söderling förlorade sin andra final på en vecka. Denna gång mot 81-rankade belgaren Steve Darcis med 3-6, 6-7 (5-7) på en timma och en kvart.

Robin började med att ta fram en breakboll i belgarens första game men knep den inte. I svenskens andra servegame började serven klicka betänkligt, knappt en förstaserve gick in, vilket innebar att Darcis gick fram till 15-40 och två breakbollar. Han knep den andra, 1-3. Belgaren servade nu på topp. Robin hamnade i bollnöd även i sitt nästa servegame. Dock så redde han ut det denna gång. Belgaren tappade inte en boll på sina tre sista servegame i setet så även om Robin spelade upp sig gick det inte att rädda, 3-6.

Andra set började mycket bättre för Robin . Han höll sin serve mycket enklare och var med på poängen i Darcis servegame i alla fall inledningsvis. Ju längre setet gick desto mer serve och åter serve blev det. Finalisterna formligen servade sig fram till tiebreak. Söderling minibröt belgarens andra serve men gjorde dubbelfel på nästkommande serve och minibrytet var tillbaka. Robin bröt fram till igen till 4-2 men tappade på den nionde poängen med en boll som var tätt, tätt utanför. Darcis kunde sedan serva fram till matchboll vid 5-6. Robin servade och la en enkel forehand utanför baslinjen och matchen var förlorad.

Nu åker Robin vidare för nya äventyr i Las Vegas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0