Den svenska succén bara fortsätter

Robin Söderling fortsätter att spela stor tennis. Efter comebacken har det blivit kvartsfinal i Marseille för två veckor sedan, knapp finalförlust i Rotterdam i söndags och nu, minst, semifinal i Mempis. Han imponerar på allt och alla.
Inatt var det toppseedade Anyd Roddick som i deras första möte fick ge sig och det med besked över två raka set. Robin vinner och som han gör. Inte en breakboll emot sig på hela matchen.

Siffrorna skrevs till 7-6 (8-6), 6-3 på knappt en och en halv timma.
I första set hade Robin fem möjligheter att bryta Andys serve utan att komma åt. Det ledde fram till ett tiebrake där svensken visade styrka och kunde vinna. I andra set så bryter Söderling amerikanens serve två gånger. Till det servar han mycket bra, får in 84% av sina förstaservar. Han rör sig bra på banan och spelar så stabilt och förtroendegivande.

Nu har vi två svenskar i semifinal. Ställer mig frågan när det hände senast?
Det var i Stockholm Open oktober 2006 när både Pim-Pim och Söderling spelade en så bra och skön tennis.

Först ut ikväll, vid 22-tiden, är Jonas Björkman. Han möter Steve Darcis från Belgien. Denna 23-åring från Liege är rankad som nummer 81, jämfört med Jonas 85. De har aldrig tidigare mötts.

Vid 01-tiden så kommer Robin, seedad åtta, in på Center Courten. Han ställs emot fjärdeseedade Radek Stepanek från Tjeckien. Den 31-rankade tjecken har mött Söderling tre gånger vara Robin vunnit två, båda på hårt underlag och under 2005. Senast de möttes var 2006 på gruset i Hamburgs Mastersturnering. Den gången vann Stepanek i två raka set.

Kan inte låta bli att tänka mig tillbaka till september i fjol när vi mötte USA i DC-semifinalen i Göteborg. Tänk om Robin var skadefri, i dagens form och fått möta Roddick då. Hur hade den matchen slutat?? Det svaret får i aldrig... Dock är det en spännande tanke!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0