Björkman hade matchen men höll inte

Jonas Björkman förlorade sin semifinal i Mepmpis, USA mot Steve Darcis från Belgien. Denna 23-åring från Liege, rankad som nummer 81, vann med 6-4, 1-6, 4-6 på knappa två timmar.
Jonas inledde starkast, höll sin serve genom hela första set samtidigt som han bröt Darcis serve på en av de tre chanser som dök upp. Det var framför allt Darcis förstaserve som inte fungerade. Kanske berodde detta på nervositet?
I andra set så ändrade matchen karaktär och ungtuppen från Liege tog över mer och mer. Jonas var inte ens nära att komma åt motståndarens serve. Själv tappade han sin två gånger och setet var förlorat.
Avgörande set fortsatte på samma bana. Bjösse kom fortfarande inte åt Darcis serve och tappade ett servegame och matchen var förlorad, turneringen över.

Hur som helst så är detta ett stort steg framåt för Bjösse. Efter Davis Cupmatchen mot Israel (1 vinst/1 förlust) hade han inte spelat en tävlingsmatch på tre och en halv månad. Han kan med andra ord vara mycket nöjd med årsdebuten på touren.
Nu åker han vidare till Las Vegas och Tennis Channel Open. I singeln möter han fransmannen Julien Benneteau i första omgången. I dubbeln lirar han ihop med Kevin Ullyett. De möer tjeckerna Cermak/Friedl i första matchen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0