Andra finalen andra veckan i rad

Tibrosonon Robin Söderling är klar för final i Mempis. Svensken som är seedad åtta i turneringen vann över fjärdeseedade Radek Stepanek från Tjeckien 7-6 (7-2), 6-3 på drygt en timma. Robins segertåg sedan comebacken för tre veckor sedan fortsätter. Han gör nu sin andra final på en vecka, förra veckan i Rotterdam (förlust i skiljesetets tiebreak mot fransmannen Llodra) och så ikväll. Det finns bara ett ord att sammanfatta detta och det är succé!

Den 31-rankade tjecken hade en breakboll på Robin i första set, men svensken höll undan och fick fram ett tiebreak. Väl där var det inte någon diskussion, Robin kunde enkelt gå fram till 7-2.
I andra så fortsatte Robin i samma stil och kunde enkelt avfärda tjecken, bröt hans serve två gånger och vann setet och därmed matchen.

I kväll klockan 21.00 är det dags för final. På andra sidan nätet står turneringens stora överraskning, Jonas Björkmans överman, belgaren Steve Darcis. Innan turneringen var han rankad på plats nummer 81. Hans största seger i karriären var ifjolsommar i och med vinsten på gruset i Amersfoort, Holland. Påvägen till denna vinst slog han bl.a. ut Simon från Frankrike samt ryssarna Andreev och Youzhny.
Senst Robin vann en ATP-turnering var 2006 i Milano. Bortsett från förra veckans finalplats i Rotterdam så var gången innan dess en finalplats just i Mempis för två år sedan. Med andra ord trivs han gått med staden, arenan och underlaget. Inte ett enda set han han förlorat på sin väg fram till finalen i år...

Som sagt, klockan 21.00 gäller det och Eurosport 2 sänder direkt. Så bänka dig framför TV'n ikväll. Den Svenska DC-bloggen återkommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0