Två singelförluster Vs tre dubbelvinster

Efter onsdagens spel har inte Sverige någon singelspelare kvar i dubbelturneringen. Skribenten var själv i Wimbledon denna dag och bevittnade detta. Ett Wimbledon som imponerar på undertecknad mer för varje besök. Stämningen är bättre, servicen ypperlig och känslan är så stark för detta evenemang.

De båda singelmatcherna spelades samtidigt i ett för dagen molnigt Wimbledon.
På Center Court tog Robin Söderling sig an den mariga uppgiften som stavas Roger Federer. Deras sjunde möte slutade precis lika illa som de föregående. Schweizaren visade sig vara den starkaste. Söderling förlorade med 3-6, 4-6, 6-7 (3-7) på knappa tre timmar. Även om Robin stundtals spelade en bra tennis och till och med lyckades bryta Federers serve i det tredje setet så var det stor skillnad på spelarna.
Robin tar nu nya tag och spel i Båsta väntar med start måndagen den 7 juli. 

På bana 1 var det Thomas Johansson tur att, också han, förlora. Dessutom även han i tre raka set. Tiondeseedade cyprioten Marcos Baghdatis vann med tre gånger 4-6. Ett bryt upp i varje set och matchen var över på drygt en och en halv timma.

Bättre gick det i dubbel. Åttondeseedade Björkman/Ullyett vann över Hanley/Perr i tre raka set. Siffrorna blev 6-4, 6-4, 7-5.
De möter nu Cipolla/Gremelmayr. 

I "svenskmatchen" mellan Aspelin/Knowle (seedade femma) och Kevin Anderson/Robban Lindstedt. Vann de sistnämda med 4-6, 6-4, 7-6 (8-6), 7-6 (7-4). Detta efter att Anderson/Lindstedt räddat ett par setbollar i det tredje setets tiebreak. De möter i den andra omgången Kohlmann/Scherrer.

Vinst blev det också för Johan Brunström i par med Adam Funney från Australien över Haggard/Zovko. De vann en mycket tuff femsetare med 6-2, 3-6, 4-6, 6-3, 7-5 på knappa tre timmar. Kul för Johan. Det är spännande att se dessa femsetare i en Grand Slamturnering. Credit till Wim som har kvar detta. I den andra omgången väntar tolfteseede Melo/Sa från Brasilien.

Noterbart under onsdagen var att samtliga svenskmatcher spelades under samma tid.
Noterbart igen är den nyhet som kablades ut om det påstådda "huliganbråk" som utespelades på bana 2. Var själv där och skulle inte vilja kalla de inblandade för huliganer. På sin höjd, något överförfriskade ungdomar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0