Äntligen dags för gräs

Idag inleds den något korta grässäsongen för året med Wimbledon som Grand finale om ett par veckor.
I Gerry Weber Open i tyska Halle har vi två svenska singelmän på gång. Först ut är Thomas Johansson som ställs mot tredjeseedade Tomas Berdych från Tjeckien. Denna match starta runt klockan 13 på bana 1. De har mötts en gång, även det på gräs. Platsen var Nottingham, året 2005 och Thompa vann två stentuffa tiebreakset.

Efter Thomas spelar Robin Södering. Han möter hemmaspelaren Philipp Petzschner som fick ett wild card in i turneringen. Robin har aldrig tidgare mött den 118-rankade tysken.

Vid vinst för båda de svenska herrarna mötts de i andra omgången.

Senare i eftermiddag, runt klockan fem, är det dags för Simon Aspelin och Julian Knowle att ta sig an Berdych. Då är det dubbel som gäller och han har med sig landsmannen Radek Stepanek.

Övriga svenskar i dubbelturneringen är Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen som möter toppseedade Erlich/Ram från Israel i första omgången senare i veckan.
Även Robin spelar dubbel. Han tar med sig kroaten Ivan Ljubicic. De möter tyskarna Kiefer/Kohlschreiber i den första omgången.


I Queen's, i Londons utkant, är det också dags för grästennis. Där spelar Jonas Björkman. Han inleder singelspelet mot ryssen Igor Kunitsyn. Han spelar på bana 1 runt klockan 16 i eftermiddag. Ryssen är rankad som nummer 78 mot Jonas 102. De har inte mötts tidigare. Vid vinst i första omgången väntar gruskungen Rafael Nadal i andra.

Jonas spelar också dubbel i par med Kevin Ullyett. Som tredjeseedade går de in i turneringens andra omgång senare i veckan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0