Övertygande av Thomas

Thomas Johansson spelar ett övertygande spel i årets första ATP-turnering i Qatar Open i Doha. Han vann över tysken Michael Berrer i två raka med 6-3, 7-5 efter drygt en och en halv timmes spel.
Thomas höll sin serve genom hela matchen. I det första setet hade han tre breakbollar emot sig, höll emot och kunde sedan bryta tysken och vinna setet. I andra set så fick Thomas fram en breakboll i det nionde gamet. Dåligt initiativ från svensken gjorde att Berrer kunde hålla undan. I tyskens nästa servegame vid ställningen fem lika så fick Thomas ytterligare en chans efter briljant spel vid nätet och brytet var ett faktum. När han sedan skulle serva hem matchen så fick vi se ett av de bästa gamen i matchen. Thomas räddade tre breakbollar och kunde avgöra på den andra matchbollen. En mycket skön seger för svensken. Segern innebär för Johanssons del att han nu spelar kvartsfinal. Då väntar britten Andy Murray (seedad trea/rankad som nummer 11) som vann en svängig tilställning över tysken Rainer Schuettler. Thomas har mött Murray en gång, i Queens, London 2005. Det var en mycket jämn tillställning över tre set som Thomas till sist vann.

Senare i eftermiddag spelar också Johansson i par med Simon Aspelin dubbel, kvartsfinal, mot toppseedade Nestor/Zimonjic.

Den Svenska DC-bloggen återkommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0