Johansson mot finalisten från 06 i första

På måndag inleds årets första Grand Slamturnering. Det är Australian Open i Melbourne som står för värd för detta arrangemang. Som ende svensk deltagare på herrsidan spelar Thomas Johansson. Han lottades idag mot fjolårsfinalisten/ femtondeseedade Marcos Baghdatis från Cypern. Han är rankad som nummer 16 jämfört med Thomas som är nummer 49. De har mötts en gång tidigare, det var för två år sedan i Cincinnati då cyprioten vann i två raka tiebreakset.
Vid vinst i första omgången så väntar antingen ryssen Marit Safin eller letten Ernests Gulbis. En repris av 2002 års final då Thomas vann över Safin skulle vara spännande.

Dubbelturneringen lottas senare.

Jonas Björkman väntar sitt andra barn i dagarna och förväntas bara tillbaka inom ett par, tre veckor. Pim-Pim Johansson är tillbaka ungefär samtidigt verkar det som. Vad gäller Robin Söderling så pratas det om comeback lagom till andra veckan i februari så vi möter Israel borta i första omgången av årets Davis Cup.

I andra omgången/kvartsfinalen i Sydneys genrep förlorade Aspelin/Knowle något överreskande mot hemmaspelarna Jones/Sirianni med 3-6, 5-7. Det svensk-österrikerska paret fortsätter nu till Melbourne.

Kommentarer
Postat av: Fridah

hoppas på thomas då:)

2008-01-11 @ 08:28:53
URL: http://FridahCharlotta.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0