Inte Thomas dag

Thomas Johansson är ute ur Qatar Open efter förlust mot britten Andy Murray med 6-7(4-7), 0-6 på knappt en och en halv timme.

I det första setet så följdes spelarna åt fram till tiebreak. I samtliga tolv gamen var spelet mycket bra. Båda spelarna spelade på topp, vi fick se ett formidabelt spel med många vackra slag både från baslinjen och framme vid nät. Thomas hade två breakbollar emot sig, en i första servegamet och en i sjunde gamet, som han räddade snyggt. I tiebreaket så tappade spelarna sina första servar samt sjätte och sjunde poängen. Vid ställningen 4-4 så gjorde domaren ett tarvligt misstag när han sa att det var dubbelfel när det i själva verket enkom var fel på första serven. Johansson kom ur rytmen och tappade poängen. Poängen efter var också den tveksamt dömd. Murray kunde sedan avsluta setet med ett ess.

Andra set började olyckligt. Britten höll sin serve fram till 0-1. I Thomas första servegame gjorde han två enkla misstag och Murray gick fram till 15-40 och kunde avgöra på första breakbollen. Det andra servegamet för Thomas gick om än ännu sämre, han förlode det blankt. Även det tredje servegamet tappade han. Matchen var nu förlorad.
Ett par timmar efter singelförlusten var det dags för semifinal i dubbeln tillsammans med Simon Aspelin. De mötte sydafrikanerna Coetzee/Moodie och förlorade över två raka set. Det var jämnt, båda förlorades i tiebreak med 2-7.
Nu åker Thomas vidare till Nya Zeeland och Auckland för att spela from måndag nästa vecka.

Som vanligt återkommer Den Svenska DC-bloggen så fort vi får veta något mer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0