Även Israels lag klart

Israels kapten Eyal Ran har tagit ut sitt lag inför nästa helgs match i första omgången av årets Davis Cup. Dudi Sela, Harel Levy, Andy Ram och Jonathan Erlich är det som skall ta hand om drabbningen för Israels räkning.

Om man ser över de uttagna spelarna för de båda lagen och inbördes möten. Troliga singelspelare för Sverige blir Thomas Johansson (rankad 53) och Jonas Björkman (73). Ingen av dessa två har mött Sela (67). Vad gäller Israels andra singelalternativ Levy (150) så har Thomas 2-0 på honom, dock båda från 2001, och Jonas vann deras enda möte från 2004.
Dubbelparet Erlich/Ram vann i helgen dubbelturneringen i Australian Open och är rankade som nummer nio. Vad gäller det svenska dubbelkombinationerna är de fler, mer osäkra. Den vanligaste de senaste åren är Björkman/Aspelin, men de har inte lyckats så bra, två vinster och fem förluster. Ett alternativ skulle kunna vara Johansson/Aspelin som lyckades bra i början av året i Qatar Open i Doha där de gick fram till semifinal. Detta i kombination med att Björkman är matchotränad vilket kan leda till att tre matcher på två dagar kan bli för mycket. Ett par andra alternativ är Björkman eller Aspelin spelar tillsammans med Lindstedt. Det finns med andra ord mycket att fundera på för Wilander/Nyström under veckan fram till nästa torsdags lottning.

Den Svenska DC-bloggen återkommer så fort vi får reda på något mer. Nio dagar kvar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0