Stort spel av Thomas 1-1 efter första dagen

Thomas Johansson vann efter ett imponerande och stort spel över Harel Levy med siffrorna 6-1, 6-1, 6-3 på bara 89 minuter.
Thompa var helt överlägsen i de första två seten och kunde avgöra när Levy var på gång i det tredje. Svensken servade otroligt bra och spelade ett genuint spel rakt igenom. Matchen var helt olik den första mellan Björkman och Sela. Mycket mer och bättre spel. Inte så många nätattacker och ett "hårdare" spel.

Sammandrag av första set:
I det tredje gamet, i Levys serve, hämtade Thompa upp ett underläge med 15-40 till egen breakboll. Israeliten klarade den, men Thomas fick en ny. Denna klarade han bättre och första breaket är ett faktum, 2-1. Han bröt sedan åter fram till 4-1 och vann sedan på andra setbollen, 6-1.
Thomas gjorde bara fyra egna enkla misstag under första set vilket imponerar.

Andra:
Levy servade vid ställningen 2-1 till svensken. Thomas fick fram en breakboll vid ställningen 30-40 som han tog vara till på bästa sätt, 3-1. I det sjätte gamet så visade Thomas vilken undebart duktig spelare han är, han formligen lekte med Levy, vilket innebar 5-1. Sedan servade han hem setet blankt, 6-1.

Tredje:
Levy spelade upp sig betydligt. Spelarna höll sina servar fram till det sjunde gamet och serve för Israel. Vid ledning 40-15 så kommer Thomas igång rikigt bra och vänder på gamet och breakar, 4-3. Håller sin serve och får fram en matchboll, som har på bästa sätt tar tillvara. Det är 1-1 i matcher efter första dagen.

Tidigare idag så förlorade Jonas Björkman dagens första match mot Dudi Sela med 6-7 (8-10), 3-6, 1-6.

Resultat just nu i övriga matcher:
Ryssland-Serbien 2-0
Tjeckien-Belgien 2-0
Argentina-Storbritanien 2-0 Vinnaren i denna match möter vinnaren i Sveriges match.
Tyskland-Sydkorea 1-1
Peru-Spanien 0-2
Rumänien-Frankrike 0-2
Österrike-USA 0-2

Imorgon klockan 11.00 är det dags för den mycket intressanta dubbeln. Föranmälda är Erlich/Ram för Israel och vårt nya konstellation Aspelin/Lindstedt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0