Söderling lekte - final i Rotterdam

Robin Söderling vann semifinalen över fransmannen Gilles Simon på ett mycket enkelt sätt, 6-2, 6-1 på mindre än en timma. Det kändes som om Simon var en statist på banan. Det vi fick se på Center Courten i Rotterdam var stabilt baslinjespel, säkert servande och välavvägda nätattacker. Till detta tog Robin vara på varenda breakboll han fick, 5 av 5.
Robin inledde semifinalen med att bryta Simons serve omgående och enkelt hålla sin egen serve fram till 2-0. Spelarna höll sedan jämna steg fram till det sjunde gamet och ställningen 4-2 till svensken. Där vaskar han fram ännu en breakboll som han vinner lätt, 5-2. Två breakbollar, två genombrott. Söderling håller sedan sin serve blankt, bla via två serveess och första set är hemma.

Andra set börjar på exakt samma sätt som första. Robin får fram en breakboll som han vinner. Vid 3-1 och servegame för Simon så går Robin fram till 15-40 och två genombrottsbollar. Han tar tillvara på den första, mao dubbelbreak, och 4-1. Vid 5-1 i Simons serve går Robin fram till 15-40 och två matchbollar. Han vinner den första genom en rak backhand. Robin är i final i Rotterdam!

I finalen väntar, ännu en fransman, Michael Llodra. Robin har aldrig tidigare mött honom. Denna fransman är rankad platsen framför Söderling, 58.
Robin har vunnit två ATP-turneringar: 2004 i Lyon och 2005 Milano. Till det har han tre finalplatser: 2003 Stockholm Open, 2004 Marseille och 2006 Memphis.
Finalen spelas imorgon, söndag, klockan 14.00. Den Svenska DC-bloggen rapporterar direkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0