Söderling ett dubbelfel från titeln

I finalen i Rotterdams ATP-turnering förlorade Robin Söderling över fransmannen Michael Llodra med siffrorna 7-6 (7-3), 3-6, 6-7 (4-7) på drygt två timmar. Han var två bollar från match. Hade sin möjlighet att bryta Llodra i början av andra set. Det som avgör är ett dubbelfel i avgörande tiebreaket. Söderling och Sverige får vänta på ännu en ATP-titel.

Det som imponerar mest under första set var hans stabila baslinjespel, hans lugn och serven. Robin började matchen med ett serveess och fortsatte sedan på den banan och vann första gamet mycket enkelt. Spelarna höll sedan sina servar enkelt fram till tiebreak. Robin börjar där med att hålla sin egna serve och bryta Llodras serve omgånde. Han gör det med en stenhård retur som inte fransmannen kan hålla innanför linjerna. Det minibrytet håller han sedan fram till 6-3 och tre setbollar. Där bryter han igen och setet är hemma.

Noterbart är att Söderling endast tappade 4 poäng(!) i egen serve under hela första set. Det imponerar.

Det andra börjar med att Robin går fram till en breakboll vid 30-40. Fransmannen räddar den, Söderling skaffar sig en ny. Robin får på den till en stenhård retur som, tyvärr, går precis utanför linjen. Llodra tar över och vinner gamet, 0-1. I Robins första servegame för setet så tappar han lika många poäng, 4 stycken, som han gjort på hela matchen och därmed gamet, 0-2. Llodra går fram till 0-3. Vid nästföljande sidbyte får fransmannen behandling för kramp alternativt en ond baksida på högra skinkan alt lår. Han kommer dock tillbaka...
Det är stor skillnad på Söderlings spel nu jämfört med första set. Han servar sämre (90%-första servar i första set jämf med knappt 60 nu) och rör sig inte lika bra.
I setets femte game kommer Robin tillbaka. Han går fram till 15-40 i Llodras serve och bryter tillbaka på första genombrottsbollen, 2-3. Som svar på det så gör Llodra exakt samma sak i Robins nästa servegame och brytet är ett faktum ännu en gång, 2-4. Spelarna håller sina servar fram till 3-5 och Llodra kan nu serva hem setet. Vilket han också gör. Han avslutar med ett rent ess.

Tendensen håller i sig i tredje set, Robin vågar inte slå till slagen som han gjorde i första set. Han tvekar mycket mer. Detta samtidigt som fransmannen spelar bättre och mer avslappnat. I sitt första servegame kommer han i underläge med 0-30 som sedan blir till 30-40. Robin räddar den. Han reder ut det gamet, 1-0. Spelar håller jämna steg. Söderling spelar upp sig, serven sitter oftare och bättre. Han rör sig åter mer på banan. Vid 5-4 till Söderling och 40 lika i Llodras serve var Robin två bollar från titeln...
Båda två håller sina servar vilket innebär att det blir ett tiebreak som får avgöra vem som vinner ABN AMBRO World Tennis Tournament 2008 i Rotterdam.
Spelarna servar nu mycket bra, båda håller sina servar enkelt. På den åttonde poängen gör Söderling dubbelfel och Llodra går fram till 3-5. Robin håller sin nästa serve, 4-5. Llodra har serven och går fram till 4-6 och två matchbollar. Han avgör på den första. Noterbart är att båda spelarna vann exakt lika många poäng, 100 stycken. Söderling som var så nära....

Nu åker Robin över till USA och turneringen i Memphis, Tennesse. Där får han sällskap i singelturnering av Thomas Johansson och Jonas Björkman.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0