Robin en vinnare i comebacken

Robin Söderling har genomfört sin comeback och han är åter en vinnare. Han mötte finnen Jarkko Nieminen i Open 13 i Marseille i Frankrike. Det var första omgången och matchen gick till avgörande tredje set. Siffrorna skrevs till 6-3, 5-7, 7-5 på knappa två timmar.

Robin vann första set genom att ta tillvara på den enda breakboll som dök upp, 6-3. I andra hade Tibrosonen sina möjligheter, närmare bestämt fem stycken genombrottsbollar utan att kunna knyta åt. I det tolfte gamet får Jarkko två setbollar vid 15-40 i Robins serve och tar till vara på den andra, 5-7.
I det avgörande setets första game skaffar sig Robin två breakbollar vilket han nyttjar på bästa sätt, 1-0. I hans egna första servegame hamnar han själv i trångmål, 15-40 men reder ut det och går fram till 2-0. Båda spelarna håller sina servar fram till 5-4 och Robin kan serva hem matchen. Istället hamnar Robin i underläge med 15-40 och han räddar båda breakbollarna. Finnen vaskar fram ytterligare en breakboll som Robin åter igen räddar. Jarkko får ytterligare en och på den slår svensken ett dubbelfel, 5-5. Robin var i detta servegame två bollar från matchvinst.
Repliken från Robins sida låter inte vänta på sig. Han går fram till 15-40 i finnens serve och avgör på första. Han har med andra ord sin andra chans att serva hem matchen. Robin går fram till 40-0 och tre matchbollar. Han avgör på den första och matchen är vunnen! Kul och grattis Robin!

För att inte ha spelat tävlingstennis på över ett halvt år så såg det bra ut. Robin servade stabilt och verkade inte allt för hämmad över det långa speluppehållet.

I andra omgången väntar nu antingen andraseedade hemmaspelaren Gasquet eller italienaren Bolelli.

Senare i veckan så spelar också de båda DC-svenskarna i dubbbel, dock inte tillsammans. Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen möter Kerr/Skoch och toppseedade Simon Aspelin/Julian Knowle får ta sig an Baghdatis/Gicquel i första omgången.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0