Räddad matchboll och Jonas är i semi

Jonas Björkman är i semifinal i Memphis efter seger över Donald Young från USA med 1-6, 6-2, 7-6 (8-6) på knappa två timmar.
Jonas hade ett bryt upp (3-1) i avgörande set och dessutom en gameboll fram till 4-1. I det avgörande tiebreaket så gick Young fram till matchboll som Jonas räddad och kunde en kort stund senare avgöra på sin första. Jonas är tillbaka!

I första set fanns det bara en spelare på planen och det var 18 år unga Herr Young. Han kunde lätt, genom två break, vinna med 1-6. Spelet stämde inte alls. Annat var det i andra set. Där gick Bjösse fram till en 3-0-ledning och tre breakbollar fram till 4-0. Amerikanen ger sig inte, kommer igen och bryter fram till 3-2. Bjösse svarar med att dubbelbryta och avgöra på första setbollen, 6-2. I det avgörande setet så följs spelarna åt fram till det fjärde gamet. Väl där får Jonas en breakboll som han använder på bästa sätt, 3-1. Som så vanligt i tennis så kämpar sig Young tillbaka i det efterföljande gamet, skaffar sig en breakboll och bryter tillbaka, 3-2. Young servar nu mycket stabilt och håller sina servegame lätt, Jonas däremot får kämpa för varje poäng.
Spelarna håller sina servar fram till tiebreak, som får avgöra denna svängiga tillställning. Det börjar på sämste tänkbara sätt, Jonas tappar sin serve. Han svarar genom att dubbelminibryta fram till 2-1 och egen serve. Jonas tappar då båda igen, 2-3. Hittills har inte någon av spelarna hållt en enda serve. På den sjunde bollen lyckas amerikanen hålla sin serve, 3-4. Bjösse vänder fram till 5-4. Young gör samma sak och går fram till en matchboll vid 5-6. Jonas räddar den. Skaffar sig en egen matchboll. Young servar. På sin första matchboll vinner svensken. Han är så rutinerad, han är så bra!

Imorgon väntar Steve Darcis från Belgien. Denna 23-åring från Liege är rankad som nummer 81, jämfört med Jonas 85. De har aldrig tidigare mötts.

Robin Söderling spelar sin kvartsfinal strax efter midnatt ikväll. Det blir en skön batalj mot självaste, förstaseedade amerikanen, Andy Roddick. Han är rankad som nummer 6 på sista rankingen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0