Pim-Pim slutar

Möttes idag av det mycket tråkiga beskedet att Joachim Pim-Pim Johansson slutar sin aktiva karriär inom tennisen, detta endast 25 år ung. Efter tre års problem med axeln är det alltså över. Han genomgick tre operationer utan att bli kvitt värken. Det har konstaterats att han lider av en typ av kastaraxel, det är en form av kronisk inflammation i axeln och att den bakre kapseln troligen ärrat ihop.

Som bäst var Pim-Pim rankad som nummer nio i världen, i februari 2005. Han vann tre ATP-turneringar: Mempis 2004, Adelaide 2005 och Marseille samma år. Sammantaget vann han 66 singelmatcher och förlorade 53 under sin tid på ATP-touren. Han kan också visa upp en dubbeltitel tillsmmans med Björkman. De vann i Båstad 2005.
I Davis Cup gjorde han debut 2003 mot Australien i Malmö. Matchen var redan förlorad, Joachim föll med 1-2 mot Wayne Arthurs. Året efter spelade han sin enda dubbelmatch tillsammans Jonas Björkman. Även denna gång mot Australien, på bortaplan, och de vann i avgörande set över Arthurs/Woodbridge. Sverige vann också matchen. 2005 så spelade han sina båda singlar i förlustmatchen mot Frankrike i Strasbourg. Han förlorade mot Mathieu i raka set och vann över Grosjean med 3-1. Pim-Pims sista framträdande inom Davis Cup var mot USA i Scandinavium i september. Han föll mot Andy Roddick i tre raka set. Det var en mycket jämn batalj där de första två seten avgjordes i tiebreak. Som bekant så förlorade Sverige denna semifinal.
Slutfacit för Joachims del blev alltså 3 förluster och en vinst i singel och obesegrad i dubbeln (1-0).

Vad "Pim-Pim" skall ägna sig åt nu är oklart. Mikael Striple vid Svenska Tennisförbundet för en dialog med "Pim-Pim" om hur han skall kunna vara delaktig inom Svensk tennis framöver.

Den Svenska DC-bloggen vill tacka för alla de roliga och spännande stunder som Pim-Pim gett oss och önskar honom lycka till i framtiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0