Kvitterat i Tel Aviv - Bjösse i avgörande

Thomas Johansson 7-6 (8-6), 6-1, 7-5 mot Dudi Sela efter drygt tre timmars kamp.

Efter det första långa vinstgivande setet och fram till 3-0 i tredje set så stämde spelet bara bättre och bättre för Thomas, han rörde sig bättre samtidigt som Sela gått ner sig betydligt. Då vid 3-0 i tredje tappade Thomas både intentiteten och längden på slagen. Sela kom ikapp och förbi,

Sammanfattning av första set:
Båda spelarna visar mycket hög klass i inledningen. Thomas spelar lite för passivt, Sela är hypersnabb och duellerna är många.
I Thomas tre första servegame kommer Thompa under med 15-40, men visar han hög klass vid alla tillfällen, vinner alla nio breakbollar som dyker upp.
I Selas i sin tur räddar fem stycken i det första fyra servegamen.
I Thomas fjärde servegame kommer han återigen i underläge, först en gång och sedan en gång till. På denna elfte breakboll får Sela till det och genombrottet är ett faktum, 3-5. Thompa svarar med en gång, han bryter tillbaka blankt. Håller sedan sin serve, 5-5. Spelarna håller sina kommande servegame och det är tiebreaket. Thomas minibryter fram till 3-1, Sela bryter tillbaka till 4-3. Viktigt minibryt fram till 5-4 för Thompa. Sela är snabbt på tå och bryter tillbaka, 5-5. Thompa får sin första setboll vid 6-5, nästa boll är knappt ute, 6-6.
Minibryter igen och får fram en ny setboll. På den slår Thompa ett ess.... Första set tog knappt en och en halv timme att spela.

Andra:
I Thomas första servegame får Israeliten 30-40 som Thomas räddar och tar hem gamet. Känslan från första sets slutskeende håller i sig när Thomas går fram tlll 15-40 och två breakbollar. Han tar tillvara på den första, 2-0.
Sela är snabbt på igen och bryter tillbaka på andra breakbollen, 2-1. Som sig bör i denna match får Thomas fram ett par breakbollar igen och som han dessutom tar till vara, 3-1. Thomas svarar med samma mynt och bryter igen, håller sin serve och bryter igen. Vid 5-1 så fungerar det mesta för Thomas och setet är i hamn, 6-1.

Tredje:
Thompa talar om på ett tydligt sätt att han numera styr och ställer på banan och bryter Selas serve omgående två gånger om, går fram till 3-0. Sela "dubbelbryter" tillbaka fram till 3-3. Thomas får ytterligare ett par breakbollar i nästa game, men Sela håller undan. Han har gått från 0-3 till 4-3. Det som har hänt är att Thompa har tappat i intensitet och inte riktigt vågar slå igenom slagen. Sela har sedan 0-40 i Thompas serve innan han vinner fem raka poäng fram till 4-4. Håller blankt till 5-4. Bryter sedan fram till 6-5 på den tredje breakbollen. Thomas kan nu serva hem matchen. Via två serveess så går han fram till 40-0 och tre matchbollar. Sela räddade en men sedan avgjorde han. Så underbart Thomas!

Nu väntar Jonas Bjösse Björkman mot Harel Levy.

Klara för kvartsfinalen i april är Tjeckien, Argentina (som vi får möta på bortaplan om vi vänder idag...), Spanien, Frankrike och USA.
De som nu får inrikta sig på ett ovisst kval i september är Belgien, Storbritanien, Peru, Rumänien och Österrike.

I vilken kategori vi får skriva in oss får vi veta senare idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0