Jonas och Sverige har gjort det igen - Underbart

Jonas Bjösse Björkman vann över Harel Levy med 0-6, 6-4, 6-4, 7-6 (8-6) på tre timmar.
Efter det olyckliga första setet så kom Jonas starkt tillbaka i andra och tredje set. I fjärde såg han dock något trött ut. Men den mentala biten är där för Jonas och det är fulländat, bragden i Tel Aviv.

Korta ord om första set:
Jonas började med att tappar sin serve två gånger om. Levy har ett starkt publikstöd och går fram till 0-5. Efter fem game har han vunnit sju(!) poäng.
Hade gameboll i sitt tredje servegame, men förlorade den och Levy kunde gå fram till setboll. Bjösse räddade men israeliten fick en ny. Den tog Levy bättre tillvara på och första set var borta. Jonas går inte att känna igen, han ser trög ut med tunga ben, servar dåligt och vinner inte många enkla bollar.

Andra:
Bjösse vinner sitt första game efter drygt en halvtimmes spel, 1-1. Kommer i sitt nästa servegame i underläge två gånger om, men reder ut det, 2-2. I det sjunde gamet så visar Jonas att än finns det liv i "den gamle" när han får fram en breakboll vid 30-40 som han vinner. Spelarna håller sina servar sedan till 5-4 och egen serve för Jonas. Där hamnar svensken i underläge med 15-40, vinner sedan fyra raka bollar och setet är hemma. Härligt!

Tredje:
Jonas börjar med att få en breakboll och tar den, 1-0. Jonas rör sig bättre, får in mer förstaservar och ser så mycket piggare ut! Vid 2-1 kommer han i underläge med 15-40, räddar båda, kommer i nytt underläge, reder ut den också, får en gameboll, tappar, skaffar sig ny gameboll som han vinner, 3-1. Nästa game så bryter Bjösse efter en skön undanläggning vid nät, 4-1.
Levy går fram till 15-40 i Bjösses serve. Jonas tar den första men den andra klarar han inte av och brytet är ett faktum, 4-2. Vid 5-3 till Sverige så går Bjösse upp till 15-40 och två setbollar. Då gör Levy ett dubbelfel... Tredje setet är i hamn!

Fjärde:
Bjösse får en mycke olycklig start när han tappar sin serve i första gamet.
Jonas kontrar med att skaka fram en breakboll i nästa game, dock utan att lyckas knyta åt säcken, 0-2. Vid 1-3 kommer han i underläge igen men Jonas kniper ihop och tar hem gamet, 2-3. Jonas plockar fram två breakbollar i nästa game (15-40) men tappar båda. Får en ny som Levy får ramträff på och vinner. Efter fyra likalägen så vinner Levy tillslut gamet, 2-4. Samma visa i nästa servegame för Bjösse, men den enda chans som dyker upp kan inte han ta tillvara, 3-5. Jonas håller sin serve, 4-5. Jonas får fram sin sjätte breakboll i setet vid 30-40 och Bjösse tar den, 5 lika. Jonas håller sedan sin serve blankt, 6-5. Hastigt och lustigt måste nu Levy hålla sin serve för att Israel inte skall förlora hela DC-matchen. Han håller emot, blankt, och det blir ett tiebreak. Levy börjar att minibryta Bjösse. Svensken bryter tillbaka och spelarna håller sina servar fram till 5-5 då Jonas minibryter vilket innebär matchboll, 6-5. Levy minibryter tillbaka. Briljant spel vid nät och ny matchboll. Han tar den, Jonas har gjort det igen. Jonas vinner och bragden är där! Underbart, underbart, underbart!

Klara kvartfinalspar som spelas i april är Ryssland hemma mot Tjeckien, Tyskland hemma mot Spanien och Frankrike borta mot USA. Och så Argentina som spelar hemma mot Sverige.
De som nu får inrikta sig på ett ovisst kval i september är Israel, Sydkorea, Serbien, Belgien, Storbritanien, Peru, Rumänien och Österrike. Vilka ytterligare åtta lag som får kvala blir klart i mitten av april.

Vilken skön DC-helg! Svenska DC-bloggen återkommer så snart vi vet mer....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0