Dubbeln för svår - svenskarna i brygga

Jonathan Erlich/Andy Ram vann med 3-6, 6-7 (3-7), 5-7 över Simon Aspelin/Robert Lindstedt på knappa 2,5 timmar.
Med tanke på att det var första gången som Aspelin/Lindstedt spelade tillsammans i DC-sammanhang var det en bra insats, men som inte räckte till mot israeliterna som vann Australian Open för ett par veckor sedan.

Kommentarer från första set:
Matchen började olyckligt när Aspelin tappade sitt första servegame. Svenskarna hade ett par gamebollar utan att knyta åt. På Erlich/Rams första breakboll avgjorde de, 0-2. Vid 1-4 och Aspelins andra servegame så tappar han den igen. Detta bla genom två dubbelfel, 1-5. I Rams nästföljande serve så bröt svenskarna omgående tillbaka, 2-5. Lindstedt höll sedan sin serve enkelt, 3-5. Så även Erlich, även om vi hade 30 lika och våra chanser, och setet förlorat.

Andra:
Israels/Erlichs första servegame blev en mycke lång historia, med tre svenska breakbollar utan att kunna få till det, 1-1. Spelarna höll sedan sina servar fram till tiebreak.
Sverige har spelat upp sig, det som nu saknas är ett mer distinkt spel. Detta visade med all klar tydlighet i tiebreaket. Först tappar Lindstedt till 1-3 och Simon tappar till 2-6 och fyra setbollar för Israel. De tar tillvara på den andra.

Tredje:
I Lindstedts första servegame så får Erlich/Ram en breakboll trots ett svenskt 40-0-överläge. Men de svenska grabbarna reder ut det, 1-1. I det femte gamet får vi se ett helt nytt svenskt par, de spelar nu med stort sjävlförtroende och kraftfulla slag. De leder fram till 15-40 i Rams serve och sedan ett genombrott till 3-2. I det åttonde gamet så tappade svenskarna ett 30-0 till tappad serve, 4 lika. Detta efter en rad "fantasipoäng" av Israliterna.
Ram håller sedan serven, 4-5. Vid 5-6 till Israel servar Aspelin och kommer i underläge med 15-40 och två matchbollar för Erlich/Ram. Svenskarna räddar båda men Israeliterna får ännu en. Den tar de bättre tillvara på och matchen är förlorad.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att svenskarna spelade bra, men inte tillräckligt. Lindstedt gjorde en bra debut med framför allt gott servande.

Imorgon, klockan 10.00, inleds de avgörande singelspelet. Först ut är de båda ettorna Thomas Johansson och Dudi Sela. En match Thomas måste vinna om hoppet skall leva om en kvartsfinal i april. Efter det, hoppas vi, att Jonas Björkman spelar den avgörande femte matchen mot Harel Levy.

Glöm inte att Sverige har vänt ett 1-2-underläge 10 gånger....

Resultat just nu i övriga matcher:
Ryssland-Serbien 2-1
Tjeckien-Belgien 3-0
Argentina-Storbritanien 3-0 Vinnaren i denna match möter vinnaren i Sveriges match.
Tyskland-Sydkorea 2-1
Peru-Spanien 0-3
Rumänien-Frankrike 0-3
Österrike-USA 0-3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0