Bjösses första vinst för året

Riktigt roligt att få rapporter om att Jonas Björkman spelade mycket bra i sin första match för året på touren. Det blev vinst med en gång i Memphis över chilenaren Capdeville med siffrorna 6-3, 6-1 på mindre än en timma.
Rapporterna säger att han såg pigg ut, rörde sig mycket bra, spelade ett stabilt och snabbt baslinjespel och servade dessutom som i fornstora dagar. Kul för Jonas. Nu väntar någon av amerikanerna Sam Querrey eller Michael Russel i andra omgången. De spelar senare i kväll.

Även Thomas Johansson och Robert Lindstedt vann sin första match. De besegrade Mirnyi/Murray med 1-6, 6-4, 10-7 (mtb). Efter en seg start kunde svenskarna dra det längsta strået på de avgörande bollarna.

Tidigt på morgonen på onsdagen spelar Thomas Johnasson sin första singelmatch. Han möter ryssen Marat Safin. Vem minns inte Australian Open-finalen 2002?! Thomas, just nu rankad på plats 54, har mött Safin, 65:a, totalt fem gånger. Ryssen har ett knappt övertag med 3 segrar. Senaste gången var dock 2002 då Safin vann en DC-match på grus i Moskva med 3-0. Detta bara drygt ett halv år efter den sköna segern i Melbourne i januari. Notera att utöver DC-matchen så har de övriga tillfällena varit på "hard" som underlag och att alla fem mötena var under 2001 och 2002.

Imorgon, tidigt, går Jonas Björkman in i turneringen. Han spelar from nu tillsammans med Kevin Ullyett från Zimbawe. De möter bröderna Ratiwatana från Thailand.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0