Thompa och Bjösse kvalar till Monte Carlo

På måndag är det dags för årets första ATP Master Series på grus. Det är den fina anläggningen i det lilla landet Monaco och Monte Carlo som tar emot världens bästa tennisspelare.

Imorgon lördag kvalar först Jonas Björkman mot Nicolas Lapentti från Italien. Jonas är tredjeseedad i kvalet och har nummer 57 på rankingen. Italienaren är rankad 98. De har mötts 7 gånger med ett övertag på 4-3 till Lapentti. Samtliga gånger var i början av 2000-talet (2000-2003) och aldrig tidigare på grus. Bjösse vann deras första möte (Rotterdam) och de två sista (Hong Kong och Paris). Beräknad starttid är klockan 12.30/13.00.
Thomas Johansson, som är seedad som nummer fyra, får ta sig an hemmaspelaren Benjamin Balleret. Han är rankad 317 jämfört med Thomas 58. De har aldrig tidigare mötts. Matchen bör starta runt klockan 14.

Det är 28 spelare som gör upp om sju platser. Det innebär att man behöver vinna två matcher, en imorgon och en på söndag, för att gå in i huvudturneringen. Till den är redan Robin Söderling kvalificerad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0