Thomas slet, men föll

Det är kvartsfinal i Davis Cup och Sverige möter Argentina i Buenos Aires. Thomas Johansson inleder mot världssjuan David Nalbandian. Efter ett mediokert första set så vågade Thomas spela ut. Han vinner storartat andra och hamnar sedan i en svacka i tredje, kommer tillbaka men Nalbandian vinner knappt. I fjärde så knyter Thompa inte åt säcken när chansen kom.
Thomas hade sina chanser, han hade bla åtta breakbollar men vann bara tre. Men om man skall vinna över Nalbandian på grus på bortaplan så krävs det något alldeles, alldeles extra. Nalbandian har nu vunnit 13 av 13 DC-matcher på grus...
Siffrorna skrevs tills slut till 2-6, 7-5, 4-6, 2-6 på en total tid av knappt tre timmar.

Kort om första set:
Thomas rörde sig dåligt och hade inget flyt i det egna servegamen. Han vann enbart två bollar i Nalbandians serve. Han tappade sin serve både fram till 2-4 och i åttonde gamet och setvinst till Argentina. Svensken hade hela tio lätta misstag. Setet tog bara 35 minuter.

Andra:
Mycket bättre fotarbete och spel i övrigt för Thomas. Nalbandian hade stora problem i sin egen serve, fram för allt i serveuppkastet.
I sitt första servegame så hamnar Thompa i underläge med en gång. Nalbandian får en fördelsboll som Thomas attackerar på framme vid nät men blir passerad, 0-2. Thomas svarar med att bryta tillbaka omgående och gör det dessutom blankt. Thomas vann i det här gamet dubbelt så många bollar i argentinarens serve som han gjort i hela matchen hittills.
I Nalbandians nästa servegame kommer han åter igen i underläge och Thomas vaskar fram ännu en breakboll. Svensken slår en stoppboll som argentinaren hinner upp och vinner till slut gamet.
Ännu en breakboll skaffar sig Thomas vid 4-4. Nalbandian reder även ut detta och går fram till 4-5. I nästa servegame och 40-0 till Thomas så visar sig Nalbandian och publiken från sin sämsta sida. Det hela börjar med att Nalbandian inte är nöjd med ett domslut. Publiken är ursinnig och domaren får ingen ordning på det. Argentinaren vinner en boll. Thomas gör sedan en mycket läcker stoppboll och vinner gamet, 5-5.
Serven/Uppkastet stämmer inte för Nalbandian och genom ett dubbelfel, sjätte för matchen, bryter Thomas fram till 6-5. Thomas kan nu serva hem andra set.
Thomas hamnar i underläge med 0-30. Han vinner två bollar och är med andra ord två bollar från andra set. Stenhård serve ger en setboll. Nalbandian räddar den på andraserve. Efter mycket bra spel från bakplan går argentinaren fram till breakboll. Thomas räddar den. Ny kanonserve som ger ny setboll. På andraserven slår Nalbandian i nät och andra set till Sverige!
Tid för andra set: 1 timme och fem minuter.

Tredje:
I början av setet sprider Nalbandian bollarna omkring sig. Han servar dock bättre. Thomas följer efter argentinaren.
I Thomas första servegame hamnar svensken i underläge och Nalbandian bryter fram till 0-2. Spelarna håller sedan sina servar fram till 3-5 och chans för Nalbandian att serva hem tredje set. Då genom en av många stoppbollar fram till breakchans vid 30-40 och andraserve för Nalbandian. Via en otrolig retur bryter han tillbaka i absolut rätt ögonblick, 4-5. Det är nu stor tennis på Center Court. Thomas servar fram till 30-0, tappar tre bollar och Argentina får fram en setboll. På andraserven slår Nalbandian i nät. Argentinaren får ännu en setboll som han vinner. Tredje till Nalbandian.
Tredje set på 41 minuter, sammanlagt 2 timmar och 17 minuter.

Fjärde:
I Nalbandians andra servegame skaffar sig Thomas två stycken breakbollar vid 15-40. Argentinaren vinner sedan fyra bollar på raken, 1-2.
I argentinarens nästa servegame får han ännu en breakboll, Thomas har övertaget men han förmår inte att knyta åt säcken, 2-3.
I nästföljande servegame för Thomas så går argentinaren fram till 30-40 och en breakboll. Det är nu som skillnaden visar sig, skillnaden på grus och han vinner sin fösta breakboll för setet, 2-4. Nästa gång det är dags för Thomas att serva vid 2-5 så går Nalbandian fram till 0-40 och tre matchbollar. Thompa räddar den första men sen orkar han inte mer, 2-6.

Som andra singel väntar nu Robin Söderling mot José Acasuso.

Övriga kvartsfinal just nu:
Ryssland-Tjeckien 1-1
Tyskland-Spanien 0-1
USA-Frankrike startar klockan 19.00

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0