Svårt i kvalet och idag går Robin in

I Monte Carlo och deras ATP Master Seriesturnering har kvalspelet inletts.
Jonas Björkman föll i första kvalrundan mot italienaren Nicolas Lapentti med siffrorna 2-6, 5-7. Detta innebär att det inte blir någon huvudturnering för Bjösse i år. Tråkigt med tanke på att det är hans "hemmaplan" samt troligtvis sista året på touren.
Vi får dock se honom senare i veckan i dubbeln tillsammans med Kevin Ullyett. De är åttondeseedade vilket innebär att de går in i andra omgången.

Ännu sämre gick det för Thomas Johansson. Han kom aldrig till spel i sin match mot hemmaspelaren Benjamin Balleret. Den Svenska DC-bloggen vet inte varför men vi undersöker det hela.

Vid sex tiden i eftermiddag går Robin Söderling in i turneringen. Han möter Radek Stepanek från Tjeckien. Av deras fyra tidiare möten har Söderling vunnit tre, alla gånger på hårt underlag. Senast de möttes var i mars i Memphis semifinal då Robin vann i två raka. Deras enda match på grus var i Hamburgs Mastersturnering 2006. Den gången vann Stepanek i två raka set.

Vi har utöver Bjösse även Simon Aspelin och Julian Knowle i dubbel. De är femteseedade vilket också innebär att de går in i andra omgången senare i veckan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0