Robin utjämnade efter stort spel

Robin Söderling vann stort över José Acasuso med 6-0, 6-4, 6-1 på mindre än två timmar. Kvartsfinalen mellan Argentina och Sverige står nu 1-1 efter första dagens två singlar.

Efter ett enkelt första set till Sverige med förkrossande 6-0 var andra mycket jämnare. Det präglades av inte mindre än fem servegenombrott med ett upp för Robin så han vinner det med 6-4. Det tredje sedan såg precis ut som det första. Söderling gick fram till 5-0. Acasuso räddar två matchbollar i egen serve och får ett tröstgame. Robin servar sedan hem matchen blankt.
Det var en mycket blåsig match, som blev starkare och starkare fram för allt under det sista setet. Detta var Robins sjätte raka vinst i DC-sammanhang. Efter hans första två förluter har det blivit raka segrar.

Kort om första set:
Robin börjar mycket bra, han rör sig mycket bra och spelar med ett stort självförtroende. Han bryter Acasusos serve två gånger, håller sina egna servar enkelt om och går fram till 5-0. Nästa gång det är argentinarens serve går Söderling fram till 15-40 och där med två setbollar. Acasuso räddar båda. Robin får fram en tredje setboll. Acasuso räddar även den. Fjärde setbollen kommer och även den kan inte Söderling förvalta. Sjätte setbollen vill det sig inte heller för Robin. På sjunde kan han dock avgöra och första set till Sverige och det blankt.

Andra:
Andra börjar helt annorlunda. Robin håller sitt första game blankt och Acasuso sitt. Sedan hamnar Söderling i underläge med 15-40 i sitt kommande servegame. Han tappar det, 1-2. På det svarar Robin på att bryta tillbaka och det omgående. Andra breakbollen avgör, 2 lika. I nästa servegame för Acasuso så skaffar sig Robin en breakboll. Argentinaren räddar den. Acasuso räddar ytterligare två breakbollar och kan ta hem gamet, 3 lika.
Så ofta i tennisen så kunde argentinaren på det breaka Söderling genom 15-40 och avgöra på första breakbollen. Istället för 4-2 till Sverige och egen serve blir det genombrott åt fel håll till 3-4.
På det svarar Robin med att gå upp till 0-40 och tre breakbollar. Acasuso räddar två men på den tredje bryter svensken tillbaka, 4-4. Vi får se två mycket nervösa spelare på banan.
Robin håller sedan sin serve. Går sedan fram till 0-40 och tre setbollar i Acasusos serve. Han räddar två, men på den tredje gör han dubbelfel och setet till Robin och Sverige.

Tredje:
Det börjar precis som i första set. Robin bryter omgående och går fram till 3-0. I Acasusos andra servegame så vaskar Robin fram ännu en breakboll, vilken han vinner, 4-0. Efter det går Robin blankt fram till 5-0.
Robin tar sig fram via ett dubbelfel av Acasuso till 30-40 och en matchboll. Argentinaren räddar den. Söderling skafffar sig ännu en matchboll. Robin lägger ut en enkel boll och lika igen. Argentinaren reder ut stormen och vinner gamet, 5-1. Robin servar sedan hem matchen blankt, 6-1.
Mycket stort spel och Sverige har 1-1 efter första dagens singlar.

I dagens första singelmatch förlorade Thomas Johansson mot David Nalbandian med 2-6, 7-5, 4-6, 2-6. Mer om denna match, se tidigare inlägg på denna blogg.

Efter dagens mycket orkeslösa prestation av argentinaren Acasuso så får vi nog inte se mer av honom denna DC-helg. Det blir med största säkerhet Canas eller Monaco som får ta hand om singeln mot Thompa på söndag.

Övriga kvartsfinaler efter första dagen:
Ryssland-Tjeckien 1-1
Tyskland-Spanien 0-2
USA-Frankrike 2-0

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0