På fredag är det dags - Argentina på bortaplan

Mycket svårare än så kan det inte bli i Davis Cup årgång 2008. Argentina har valt utomhusspel och underlaget blir grus. Stadion heter Estadio Parque Roca, ligger i Buenos Aires och har plats för 14 100 åskådare.

Mats Wilander/Jocke Nyström har tagit ut Robin Söderling, Thomas Johansson, Jonas Björkman och Robert Lindstedt samt Simon Aspelin som reserv/sparring. Som det ser ut i dagsläget så tar Söderling och Johansson hand om singlarna och det nya DC-dubbelparet Björkman/Lindstedt lördagens dubbel. Men mycket kan hända på en vecka... Svenskarna har tränat på grus i Miami efter de att de åkte ut ur Masters Seriesturneringen där. De fortsätter till Buenos Aires under kvällen ikväll för vidare uppladdning från och med imorgon.

Den argentinske förbundskaptenen Alberto Mancini satsar på David Nalbandian, Guillermo Canas, Juan Monaco, Jose Acasuso.

Lite historia:
Vi mötte Argentina i Buenos Aires, på grus, i första omgånngen för två år sedan. Söderling vann första set i första matchen mot Nalbandian sedan tog det rolilga slut. Sverige förlorade med 0-5. I andra singeln mötte Thomas Johansson Acasuso (0-3). Dubbeln ställde vi upp med Aspelin/Björkman och argentinarna Calleri/Nalbandian (1-3) och sedan var den matchen förlorad.

Desto roliga var det för ett år sedan i kvartsfinalen i Svenska Mässan i Göteborg. Då vann Thomas över Nalbandian (3-1) och Södeling krossade Del Potro (3-0). På lördagen fullbordade Tomas och Jonas segern till ointagliga 3-0 i matcher genom att slå Nalbandian/Canas (3-1).

Vi har mött Argentina ytterligare en gång. Året var 1983 och platsen Kungliga Tennishallen i Stockholm. I denna semifinal vann vi med 4-1 där vi hade avgjort efter två dagars spel. Wilander, som mötte Guillermo Vilas, och Järryd, som ställdes mot Jose-Luis Clerc, blev tillsammans med dubbelparet Järryd/Hans Simonsson, mot Vilas/Clerc, matchvinnare den gången.

Noterbart är att Mats Wilander har varit med varje gång vi mött Argentina i Davis Cup. Först som spelare och de senaste två gångerna som förbundskapten.

TV8 sänder exklusivt från denna DC-helg med start nu på fredag klockan 15.00. Spänningen trappas upp...

Den Svenska DC-bloggen återkommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0