Idag är det dubbel

Davis Cupkvarten mellan Argentina och Sverige har nått fram till andra dagen och då är det som bekant dubbel som gäller. Med största säkerhet kommer de föranmälda dubbelparen bestå. Det innebär i så fall att vi får se Guillermo Canas och David Nalbandian för hemmalaget mot Jonas Björkman och Robert Lindstedt som skall försvara de svenska färgerna.

Lite kuriosa inför denna drabbning:
Det är första gången Jonas och Robert bildar dubbelpar i Davis Cup.
Jonas är rankad som nummer 21 i dubbel. Hans DC-facit i dubbel är 21 vinster och 13 förluster. På grus är de siffrorna 2-3. Senaste dubbelvinsten kom tillsammans med Thomas Johansson i förra årets kvartsfinal i Göteborg mot just Argentina... Det blir den nionde partnern för Bjösse. Han har sedan debuten 1994 spelat med Apell, Kulti, Edberg, Aspelin, Larsson, Pim-Pim, Thomas Johansson och Enqvist.
Robban Lindstedt gör sin andra DC-match i dubbel. Han förlorade tillsammans med Aspelin i första omgången i år mot Israel. Han är rankad som nummer 36.

David Nalbandian är rankad som nummer 197 på senaste rankingen. Hans dubbelfacit i Davis Cup är 9-3. Dock så har han 6 vinster på grus mot inga förluster...
Guillermo Canas är rankad som nummer 127. Han har vunnit tre dubbelmatcher och förlorat två vad gäller DC. Samtliga matcher utan en av dessa har spelats på grus.
Det argentinska paret har en vinst och en förlust tillsammans i dubbel. Förlusten kom som sagt i Göteborg förra året.

Klockan 16.00 i eftermiddag är det dags. TV8 sänder direkt. Kommentatorer är Tommy Engstrand och den gamle DC-veteranen Jan-Erik Lundqvist. En stor man inom svensk Davis Cup. Han spelade mellan 1957-1970, vann 64 matcher och förlorade 27. Jan-Erik är idag 71 år ung.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0