Hög tid för Robin att bryta trenden

Idag söndag spelar först de båda "ettorna" Robin Söderling mot David Nalbandian, matchstart klockan 15.00.
De har mötts fyra gånger med tre vinster till argentinaren. På grus är siffrorna två vinster och en förlust i argentinarens fördel. Det vill säga, Robin har slagit Nalbandian en gång på samma underlag som matchen i eftermiddag spelas. Det var i Mastersturneringen i Hamburg 2005 då han vann i två raka set.

Robin har sedan debutåret 2004 spelat åtta singelmatcher. Han förlorade de första två, vara en mot just Nalbandian, och har sedan sex raka segrar. Tre av dessa har kommit på grus. Samtliga grusmatcher som Söderling har vunnit i DC-sammanhang har börjat med en 6-0-vinst i första setet och han har inte förlorat ett set på de tre matcherna.
Nalbandian har vunnit sju vinster på grus i Davis Cupsammanhang och aldrig förlorat. Han har sedan debuten 2002 spelat sju singelmatcher på hemmaplan i Argentina och heller aldrig förlorat. Det är hög tid att någon ändrar på det nu.

Som andra singelmatch har lagen föranmält José Acasuso för Argentina och Thomas Johansson för Sverige. Den stora frågan är om Acasuso spelar?

Sverige har vänt ett underläge på 1-2 till vinst vid elva tillfällen. Senast var det mot Israel i februari i år. Blir det en tolfte gång idag?

TV8 sänder direkt med Engstrand och Lindqvist vid rodret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0