Fortfarande problem med dubbeluppställningen - Sverige i brygga

Guillermo Canas och David Nalbandian vann över Jonas Björkman och Robert Lindstedt med 5-7, 4-6, 4-6 på drygt två timmar.

Svenskarna började mycket bra men vek ner sig när det drog ihop sig, både i första och andra setet. I det tredje tappade vi serven tidigt, vann tillbaka den men tappade serven igen och matchen var borta. Lindstedt väntar fortfarande på sin första setvinst i DC. Han har nu spelat tre matcher, en singel och två dubblar och har 0-8 i set. Frågan är också när svenskarna skall hitta ett vinnande dubbelpar igen...??

Nu måste Sverige vände ett underläge på 1-2 till vinst igen. Vi har gjort det elva gånger, blir det en tolfe imorgon...??

Kort om första set:
I det fjärde gamet skaffar sig svenskarna en breakboll i Nalbandians serve. De reder ut det och vinner gamet.
När det är dags för Bjösse att serva vid 5-5 så har svenskarna gameboll men får inte till det. Argentinarna spelar på topp, framför allt Nalbandian och vinner ett par fantastiska poäng och svenskarna spelar alldeles för enkelt vid nät och missar. Argentinarna vänder och bryter, 5-6. Nalbandian kan serva hem första set. Svenskarna får fram 0-30 men sedan vinner argentinarna fyra raka poäng och setet är förlorat.

Andra:
Robban hamnar med en gång i underläge i första servegamet med 15-40. Svenskarna räddar båda, hamnar återigen i underläge men reder ut det igen. Kan sedan serva hem gamet, 1-0.
Lagen höll sedan sina servar fram till 4 lika, utan några större problem. Då hamnar svenskarna i underläge och Robban tappar sin serve, 4-5.
Canas går för att serva hem setet. Skaffar två setbollar vid 40-15, svenskarna räddar båda men får en ny omgående. Genom en magnifik retur på fötterna av Bjosse räddas även den. En nätrullar för Robban ger Argentina sin fjärde setboll. Genom en ramträff så räddas Robban den. Femte setbollen vinner också Robban och Bjösse. Sedan går vi fram till en breakboll. Genom en kanonserve vinner Canas den poängen. Servar bra igen och får fram ytterligare en setboll. Räddas igen men på sjunde setbollen vinner Canas och det är djupt underläge för svenskarna.

Tredje:
När Robban i det tredje gamet skall serva gör han det inte bättre än att argentinarna kan bryta blankt, 1-3.
Canas servar i det åttonde gamet bryter svenskarna argentinarnas serve för första gången i matchen och det på ett dubbelfel, 4 lika.
Jonar servar och genom två nätrullare och mycket dåligt servande går Canas/Nalbandian fram till 15-40. Då gör Bjösse det andra dubbelfelet för gamet och breaket är ett faktum, 4-5. Nu kan Nalbandian serva hem matchen.
Detta gör han och Argentina leder med 1-2 inför morgondagens singlar.

Övriga kvartsfinaler efter dubbeln:
Ryssland-Tjeckien 2-1
Tyskland-Spanien 0-3
USA-Frankrike 2-1

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0