Dags för årets final

På fredag är det dags för stor Davis Cupfinal. 2007 års tävling avgörs mellan USA och Ryssland i Portland, Oregan i USA, nästa helg 30 november till 2 december.
Länderna har mötts tre gånger tidigare med amerikanerna som segrare vid två av möterna. Den enda vinsten för Ryssland kom i fjolårets semifinal i Moskva med 3-2. Matchen spelades på grus och stor hemmahjälte blev Dmitry Tursunov som vann med 17-15 i avgörande set över Andy Roddick. Vinsterna för USA kom 1998 (i första rundan i Atlanta, USA) och 1995 (final även då i Moskva där Sampras blev den stor matchvinnaren genom att vinna båda sina singlar samt dubbeln tillsammans med Todd Martin).

Årets amerikanska lag är det väntade med Roddick och Blake som säkerligen tar hand om singlarna och bröderna Bryans i dubbeln. Man får gå tillbaka till den första omgången i mars 2005 och match mot Kroatien i Los Angeles, USA som är förra gången inte någon av de uttagna till finalen inte spelade. Då var Andre Agassi en av singelspelarna istället för Blake. Senaste gången som varken Roddick (singel) och Bryans inte spelade var i februari 2003, första omgången och även denna gång, mot Kroatien (USA förlorade med 1-4).

Med det ryska laget är det dock mer osäkert. Uttagna är Davydenko, Youzhny, Andreev och Tursunov. I semifinalen mot Tyskland senast så spelade Andreev och Davydenko singlarna på fredagen och Tursunov/Youzhny dubbeln. Till första singeln på söndagen byttes dock Davydenko ut till fördel för Youzhny. Notera då att denna match spelades på grus i jämförelse med finalen nästa helg som avgörs på "hard". Vid fjolårets vinst över USA så spelade Safin (som inte är med i år) och Youzhny singlarna och Tursunov/Youzhny tog hand om dubbeln.

Lottning sker på torsdag, då vi också får reda på vilka som spelar.

Mycket glädjande att konstatera är att Viasat 1 sänder samtliga matcher direkt. På fredag startar sändingarna klockan 22.00. lördag 21.30 och söndag 22.00.

Den Svenska DC-bloggen återkommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0