Han gör det igen

Jonas Björkman gör ännu en stormatch på det röda gruset i Paris och slår Ivo Karlovic (Kroatien) i en femsetsrysare med 3-6, 3-6, 6-4, 7-6 (7-2), 6-3.

 Om motståndaren gör 12 serveess och tar vara på sin enda breakboll så är det svårt att vinna setet. Detta hände i Bjösses första set. Själv så hade han 3 breakbollar men kunde inte han inte ta hem en enda. Dock så gjorde Jonas bara ett eget misstag, men utan att kunna ta till vara på det övertaget.   

 I sitt andra servegame i andra set räddar Jonas två breakbollar och vinner gamet. Spelarna följdes åt till det sjunde gamet, där fick åter Karlovic en breakboll, denna gång tog han till vara på den, 3-4. Samma visa i det nionde gamet, vilket innebar setseger. Björkman var inte nära i kroatens serve.  

 En breakboll i kroatens första servegame, inledde tredje set, som han tog tillvara på, 1-0. Karlovic kontrar o får sex breakbollar i Jonas första servgame utan att lyckas. Jonas avgjorde på sin andra gameboll fram till 2-0. Spelarna höll sedan sina servar relativt enkelt fram till setvinst för svensken.  

 I fjärde set så höll spelarna sina servar fram till 5-5. När Karlovic server så skaffar sig Bjösse två breakbollar vid ställningen 15-40, men kroaten kommer i kapp och vinner gamet t 6-5. I efterföljande game är Karlovic två poäng från att vinna matchen, men Bjösse vinner och får fram ett tiebreak. Vid ställningen 2-2 får Jonas ett minibreak, håller sina två servar fram till 5-2. Minibreakar igen och får 4 setbollar som han tar på första, 7-2. Jonas spelar mycket bra, visar ett stort hjärta, som alltid.   

 I avgörande set så vinner båda spelarna sina första servegame blankt, 1-1. I det fjärde gamet så skaffar sig Björkman två breakbollar men tappar båda. Får en ny som han tar, 3-1. När det sedan är dags för Bjösse att serva får kroaten sin första breakboll sedan i tredje set. Jonas vinner den poängen, får en egen gameboll, tappar den, får ännu en breakboll emot sig, vinner igen, ännu en breakboll för kroaten, Bjösse vinner igen, får en gameboll som han sedan kan ta tillvara på och ledning med 4-1. Kroaten servar, Bjösse skaffar sig tre breakbollar, Karlovic räddar alla tre och tar hem gamet, 4-2.
Efter två timmars regnavbrott är spelet åter igång. Bjösse vinner sitt servegame blankt, 5-2. Karlovic vinner sitt game blankt, 5-3. Bjösse kan serva hem matchen, han gör 15-0, 30-0, 40-0 och matchbollar. Och Björkman avslutar med ett ess! Oj, vilken bragd!

För andra matchen i rad har han vänt ett 0-2 underläge i set till vinst. Nu väntar Oscar Hernandez från Spanien i tredje omgången på lördag. Vi kan kallt konstatera att "den gamle" Jonas Björkman har gjort det igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0