Ett roligt och två tråkiga ögonblick i Paris

Söderling bröt sin match i första omgången mot Albert Montanes (Spanien) vid ställningen 6-7 (4-7), 1-4. Orsaken till att Robin bröt var för att han hade ont i nacken.

 

Lite om matchen:

Både höll sina servar genom hela första set. Robin hade dock två breakbollar precis i inledningen av matchen utan att lyckas bryta. I tiebreaket så var spanjoren den starkare. Han bröt Robins serve vid två tillfällen fram till 3-2 och 5-4 och tappade bara sin egen en gång (kvittering till 3-3). Noterbart i sammanhanget är att Robin hade 26 enkla misstag (mot 6 för Montanes), så det var ändå starkt av honom att få till ett tiebreak. Förstaservar in var låga 51% (jämfört med 76%).
I andra set så Robin tappade sitt fösta servegame och dessutom blankt. Spanjoren gick fram till en 4-1-ledning och sedan valde Robin att avsluta matchen.


Thomas Johansson förlorade i tre raka mot Jan Hajek (Tjeckien). Siffrorna skrevs till 5-7, 6-7 (3-7), 6-7 (3-7)

Thompa hade två brekbollar i tjeckens två första servegame utan att bryta.

Spelarna följdes fram till 3-3, sedan så bröt Johansson på första breakbollen. Spelarna höll sina servar fram t 5-4 för Thompa, väl där hamnade han i underläge med 15-40, kvitterade till 40-40, fick ytterligare en breakboll emot sig som han tappade och så var det 5-5.

Hajek vann sedan sitt servegame blankt. I det efterföljande gamet så vände Hajek 30-0 till setvinst. Noterbart är att Thompa var två bollar från första set vid 40-40 och 5-4.

 I andra set hade Johansson tre breakbollar emot sig i sitt första servegame men redde ut det. Vid 4-4 så får Thompa en breakboll utan att lyckats ta den. Andra set gick till tiebreak. Minibreak fram till 3-2, bryter tillbaka omgående och dessutom dubbelt upp (3-4), håller sin serve och bryter igen, vinner mao fem raka poäng och därmed setet med 7-3 i tiebreak.   

 Tredje set började också det med svårigheter för Johansson. Han räddade tre stycken breakbollar i sitt fösta servegame. Har sedan en breakboll och bryter Hajek fram till 2-0. Hajek bröt tillbaka (2-2). Setet letade sig fram till ännu en tiebreak där åter igen Hajek var den starkare. Han vinner åter igen med 7-3 och Thomas Johansson sejour på Roland Garros är över för 2007. Noterbart i sammanhanget är att Hajek räddade 12 av 16 stycken breakbollar under matchen.

  

Sveriges stora glädjeämne är att Jonas Björkman är klar till andra omgången. Han vann över Peter Luczak från Australien i en rafflande femsetare med 6-7 (4-7), 5-7, 6-3, 6-3, 6-1.

Björkman hade två breakbollar emot sig både i sitt första servegame och vid ställningen 3-3 men redde ut det hela. Vid ställningen 2-1 till Bjösse så hade han två breakbollar, men det gick inte. Spelarna följdes åt fram till tiebreak. Vid ställningen 4-3 så får Luczak ett minibreak, håller i det och vinner med 7-4.
 I andra set så höll spelarna sina servar fram till 3-4 utan breakchanser. Då fick Luczak två breakbollar som Bjösse redde ut. Dock så bryter Luczak i nästa servegame, håller undan och vinner setet.

 I det sista seten så sker en markant scenförändring. Jonas tar över och vinner klart. Det är framför allt serven som börjar fungera för Jonas. Han är nu som ende svensk klar för andra omgången, där kroaten Ivo Karlovic, som något överraskande slog ut åttondeseedade amerikanen James Blake, väntar. Matchen spelas preliminärt på torsdag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0