En spanjor har blivit svenskdödare

Inom loppet av 24 timmar så har spanjoren David Ferrer gett respass till både Jonas Björkman och Robin Söderling i Mastersturneringen i Hamburg.
Efter att ha inlett strålande i första set (6-1) så var det tvärstopp för Tibrosonen Söderling. Serven verkade stabil och en räddad breakboll emot sig mot två vunna (av två möjliga) så såg vi framför oss en trevlig tredje omgång för svenskt vidkommande. Istället så blev det ridå ner. I andra set så klickade serven betänkligt och med ett break emot två så var setet förlorat (3-6). Tredje set fortsatte av bara farten i samma anda. Något bättre servande och två räddade breakbollar emot sig men tyvärr också två tappade break/game upp så var denna turnering över (2-6).
Mao efter fyra raka segrar i lika många möten var det dags för Ferrer att ta sin första seger mot Robin.

Efter denna bistra singelmatch var det dags för dubbel i par med tysken Kohlschreiber där det blev ännu en förlust. Denna gång mot fransmännen Benneteau/Clement i två raka set (3-6, 0-6).

Nästa vecka är det dags för World Team Cup i Düsseldorf. I det svenska laget spelar förutom Söderling också Thomas Johansson och Jonas Björkman. Övriga länder som deltar är Tjeckien, Spanien, USA, Argentina, Tyskland och Belgien. Återkommer inom kort med mer information ang denna tävling.

Imorgon så möter Simon Aspelin i par med österikaren Julian Knowle polackerna Fyrstenberg/Matkowski. Matchen spelas på bana 3 klockan 11.00.
På bana 4 går Björkman/Mirnyi in i turneringen (i andra omgången) mot tyskarna Berrer/Kas. Matchen spelas som nummer 3 efter två singelmatcher (den första av dem börjar klockan 11.00).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0