Chile vann i Düsseldorf

Just nu leder Chile med ointagliga 2-0 i matcher.
 
Det började med att Jonas Björkman förlorade den första singeln. Det blev 5-7, 7-6 (6), 0-6 till Nicolas Massu.
Det inledande setet var av den mer svängiga historien. Där Massu var den som något bättre tog till vara på de breakbollar som blev. Han vann 2 (av 7 st) jämfört med Björkman som bara fick med sig 1 (av 5).

 

I andra set så fick Jonas ett tidigt break och gick enkelt fram till en 3-0-ledning. Chilenaren bröt dock tillbaka omgående. Spelarna höll sedan sina servar. Vid ställningen 5-5 räddade Jonas en breakboll och Massu vann sin serve fram till tiebreak. I tiebreaket gick Jonas fram till 4-1, Massu kom ikapp men Björkman fick en setboll vid ställningen 6-5 då han gjorde ett dubbelfel. Jonas fick ytterligare en setboll som han förvaltade bättre, bröt Massus serve och vann tiebreaket med 8-6.

 

I avgörande set så tappade Björkman det mesta av sitt spel och förlorade blankt (0-6).

 

I dagens andra singel så förlorade Robin Söderling mot Fernando Gonzalez med siffrorna 6-4, 5-7, 4-6. Det var en mycket jämn tillställning. I första set så var Robin den något starkare, han fick ett break till 3-1 som han sedan kunde hålla och vinna setet. I andra set var det fortfarande mycket jämnt men Gonzalez var den som lyckades bryta Robins serve en gång och därmed setet. Det avgörande tredje setet hade samma utveckling. Och så var även denna lagmatch förlorad. 

Det har efter det att matchbollen slogs in regnat i Düsseldorf så dubbelmatchen med Björkman/Thomas Johansson kommer spelas imorgon med start klockan 11.00.

 

Vår sista match av årets World Team Cup spelas sedan mot USA på torsdag med start klockan 12.45.

Efter två förluster så har vi ingen möjlighet att gå till final. Matchen mot USA kommer antagligen ändå bli rolig och intressant med tanke på vad som komma skall i Scandinavium/Göteborg i september.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0