Thompa utan chans men Bjösses fina form håller i sig

Thomas Johansson förlorade mot argentinaren Juan Martin Del Potro med 2-6, 4-6.

Första setet var över på dryga tjugo minuter efter det att argentinaren spelat felfritt och brytit Thompas serve två gånger. Johansson såg ut som sig bör en förstamatch för säsongen på ett nytt underlag, mao något skakigt. Del Potro såg ut som om han spelat varje dag sedan nyår på gräset i Queen's, framför allt så imponerade hans servande.
I andra så höll spelarna fram till 4-5. Del Potro gjorde det mycket enkelt, men Johansson fick slita i i stort sett varje eget servegame. Fram till det sjunde gamet i andra set så hade argentinaren förlorat två bollar i egen serve.
Vid underläge med 4-5 var Thompa tvungen att hålla sin serve, han hamnade i underläge med 0-30, vann en boll men sedan vann Del Potro en boll och fick två matchbollar. Han vann den första och Thompa är ute ur turneringen.

Bättre gick det då för Jonas Björkman. Han vann efter en timme och fyrtio minuter över amerikanen Justin Gimelstob med 6-3, 3-6, 6-1.
Efter ett tidigt break i första set kunde Jonas hålla undan ovh vinna första set. Andra set bestod mest av servebreak. Efter att spelarna haft vädligt svårt att hålla sina servar så kunde dock amerikanen till slut hålla sin serve och där med ta hem setet. I det avgörande setet så bröt Jonas Gimelstobs serve två gånger och höll sin egen och gick fram till en 5-0-ledning. Amerikanen fick ett tröstgame men sedan servade Jonas hem setet på sin andra matchboll. I andra omgången väntar nu Nicolas Mahut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0