Jonas imponerar - klar för kvarten i Nottingham

Jonas Björkman vann mot amerikanen Amer Delic med 7-5, 7-6 (7-2).

Första set var en relativt lugn historia fram till 5-4, då Jonas skaffar sig en breakboll, m.a.o. en setboll. Delic reder ut detta och vinner gamet. I hans nästa servegame så går det bättre för Bjösse. På den första breakbollen/andra setbollen vinner han och därmed setet.
I andra så har Jonas en breakboll i det sjätte gamet (4-3), men amerikanen klarar även detta, håller sin serve och bryter sedan Jonas på hans tredje breakboll, 4-5. När det sedan är dags för Amer att serva hem setet så skaffar sig han sig en setboll, men Jonas är seg, ger sig inte, rör fram två breakbollar och vinner gamet. Spelarna håller sedan sina servar fram till 6 lika och tiebreak. Väl där är det inget snack om saken. Jonas minibryter fram till 2-0 och 5-1 och avgör på den första av fyra matchbollar, 7-2.

Nu väntar sjätteseedade Paul-Henri Mathieu från Frankrike. De har mötts två gånger och och fransmannen har vunnit båda gångerna, dessutom utan att förlora ett enda set. Dock så var det fem år sedan sist och inte någon gång på gräs. Kvarten spelas imorgon, torsdag, som fjärde match på Center Court. Någon gång runt 18.30 borde den komma igång.

Även Robert Lindstedt spelar kvartsfinal imorgon, i Ordina Open i Holland. Han gör det i par med Michael Kohlmann från Tyskland. De möter Allegro/Thomas på bana 2 med start klockan 12.00.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0