Bjösse och Robin enkelt vidare

Efter en stabil seger för Jonsa Björkman över spanjoren Fernando Vincente ned 3-0 i set så är han klar för andra omången i Wimbledon.
Det dröjde fram till den sjätte breakbollen i första set innan Jonas bröt spanjorens serve fram till 4-2. Efter det höll båda spelarna sina servar och Bjösse vann setet med 6-3.
Andra set började med att Jonas bröt Vincentes serve omgående, han bröt på nytt till 4-1 och 6-1. I det tredje setet bröt Jonas spanjorens serve ytterligare två gånger och matchen var i hamn med sammantaget 6-3, 6-1, 6-2.
I andra omgången väntar Yeu-Tzuoo Wang. I deras enda möte, på gräset i Queen's ifjor, så förlorade Jonas i två raka. 

Robin Söderling hade inte några som helst svårigheter med att besegra belgaren Olivier Rochus med 6-3, 6-2, 6-2. Trots byte av bana så var Robin mycket stabil. Ett enda break i första och så vann han. I andra så bröt han belgarens serve i det femte gamet 3-2, och i det sjunde 5-2. Fram till 5-2 gick han genom att vinna fem raka poäng i belgarens serve. I det tredje setet så blev det ytterligare två bryt för Robin och saken var klar.
Nu väntar fransmannen Sebastien Grosjean. Han är rankad 62, de har mötts en gång. Året var 2004 i Cincinatti på hardcourt och då vann Robin. Grosjean är rutinerad och har varit, som bäst, världsfyra (oktober 2002).

Båda dessa svenskmatcher spelas på torsdag.

Thomas Johansson förlorade i tre raka mot Gael Monfils (Frankrike) med 4-6, 6-7 (5-7), 2-6
Vid ställningen 4-5 så tappade Thomas sitt servegame blankt och första set var förlorat. I andra set så höll spelarna sina servar fram till tiebreak. Vid ställningen 4-5 så tappar Thomas en av sina servar, efter det var andra set förlorat. I det tredje så tappade Thomas både det andra och tredje servegamet och matchen gled honom ur händerna.
Det går trögt just nu för Thomas. Han får ta nya tag i dubbeln tillsammans med Andrei Pavel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0