Björkman full tungt

Så nära, men ändå så långt ifrån, kan man sammanfatta Jonas Björkman match mot Nicolas Mahut från Frankrike. Jonas förlorade med 3-6, 7-6 (7-2), 3-6.
Det dröjde fram till fjärde gamet innan någon av spelarna kunde hålla sin serve, då fransmannen vann sitt fram till 1-3. Noterbart är att Jonas gjorde fyra dubbelfel i de första två servegamen. I sitt tredje servegame så räddade Bjösse ytterligare två breakbollar och kunde få fram 2-3. Båda spelarna håller sina servar fram till 3-5. Mahut går fram till 15-40 i Jonas serve, vilket innebär två setbollar. Jonas räddar båda, Fransosen får ännu en setboll som han förvaltar och vinner därmed första set, 3-6.
Båda spelarna håller sina servar, utan att ha en enda breakboll, fram till det tionde gamet (4-5) i andra set. Då när det är dags för Jonas att serva går Mahut fram till 0-40, tre matchbollar. Jonas vinner fem bollar på raken och därmed gamet, 5-5. Starkt jobbat av Bjösse! Fransmannen vinner sitt servegame, 5-6. Mahut får fram till 0-30, Jonas vinner fyra raka poäng och det är tiebreak. Jonas mini-breakar fram till 3-1 och gör det igen till 6-2 får mao setbollar och tar till vara på den första, 7-2.
Det är dags för avgörande set. I sitt första servegame får Jonas en breakboll emot sig, han reder ut det och vinner, 1-0. I det sjunde gamet skaffar sig fransmannen två breakbollar vid ställningen 15-40. Björkman fixar båda igen. Mahut får ännu en som Bjösse tar tillbaka. Det blir en fjärde breakboll och denna gång kan inte Jonas stå emot, 3-4. I nästkommande game så skaffar sig Jonas två chanser att bryta tillbaka, missar båda, Mahut vänder och tar gamet, 3-5. I sitt nästa servegame så står det 30 lika, Jonas gör ett dubbelfel och fransmannen får sin fjärde matchboll. Denna gången så går det bättre för Mahut som vinner den bollen och därmed matchen. Väl värt att betona är att Jonas bara bröt Mahuts serve en enda gång på hela matchen och det var i fransmannens första servegame. 
Om ett par timmar spelar Jonas igen. Då är det dags för dubbel tillsammans med Max Mirnyi. De möter Del Potro/Gonzalez.  

I Halle så är dubbelspecialisterna Aspelin/Knowle klara för semifinal. Detta efter vinst mot Kiefer/Pavel med 7-5, 7-6. Det är i skrivande stund oklart vilka de får möta. 
Söderling och Kohlschreiber vann mot tyskarna Becker och Kas med 6-4, 7-5. Genom ett break i det, så viktiga, sjunde gamet så kunde de vinna första set. I andra set så bryter de fram till 6-5 och servar sedan hem matchen. I kvarten väntar Damm/Paes. Vinnarna där ställs mot Aspelin/Knowle.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0