Thomas ordnar fram drömmatch

Thomas Johansson har gjort det igen och visat vilken bra spelare han är, så stark mentalt, så kylig i de avgörande lägena. Han vann idag mot fransmannen Arnaud Clement med 6-4, 7-6 (7-4), 6-7 (9-11), 7-6 (7-1) efter 3 timmar och 50 minuters spel.
I första set så bröt han fram i det så viktiga sjunde gamet, till en 4-3-ledning. Han räddade en breakboll i egen serve i gamet efter och gick fram till 5-3. Räddade en till vid ställning 5-4 och kunde ta hem setet på den första setbollen. I andra sets inledning så fick Thomas ett tidigt break och gå fram till 3-1. Fransmannen kunde bryta tillbaka och spelarna höll sina servar fram till tiebreak. Thomas tappar sin första serve. Vid ställningen 3-4 så bryter svensken tillbaka och vinner även Clement andra serve. Han håller sedan sin serve dubbelt upp och därmed setet. I det tredje höll spelarna sina servar fram till 3 lika. Väl där i Thomas serve så får Clement en breakboll som han vinner, 3-4. Svensken svarar med skaffa sig två breakbollar vid 15-40 och med en magnifik passering så bryter han tillbaka. I det nästföljande gamet så hamnar Thomas åter igen i trubbel efter ett par tveksamma domslut och ett dubbelfel. Han reder ut detta och avslutar med två ess och går fram till 5-4.
Båda håller sedan sina servar fram till tiebreak. Thompa börjar bäst, får ett minibreak som han, tyvärr, tappar genom ett dubbelfel. Clement bjuder igen också han med ett dubbelfel. Fransmannen kommer tillbaka och får en setboll vid 5-6, tappar den och Thomas går fram till matchboll. Denna tappar han i sin tur och Clement får ännu en setboll. Thomas behåller lugnet, vänder igen och får ännu en matchboll. Clement vänder ännu en gång på steken och går fram till sin tredje setboll och denna vinner han, 9-11. Det fjärde setet började lite tveksamt för båda. Fransmannen hade två breakbollar i det femte gamet och Johansson hade en i det sjätte utan att kunna avgöra. Spelarna höll sina servar fram till ännu ett tiebreak. Väl där är det inget snack om saken, Thomas går fram till 6-1 och fem matchbollar. Han avgör på den första. Thomas Johansson är en vinnare igen!

På lördag är det då dags för Andy Roddick. Det blir en försmak av vad som komma skall i Scandinavium, Göteborg om ett par tre veckor. I deras inbördes möten leder amerikanen med 4-0, med den senaste segern i början av året i Memphis, USA.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0