Jonas pressade Murray

Efter drygt tre och en halv timme kunde Andy Murray slå in sin första matchboll. Det efter att ha vunnit med 7-5, 3-6, 1-6, 6-4, 1-6 över Jonas Björkman. Svensken gjorde en stor insats, han slet, sprang på det mesta, spelade utmärkt framme vid nätet och pressade britten till att göra många egna misstag (64 mot 52 för Jonas). Men till slut fick han ge sig. Britten hängde med huvudet långa stunder i de sista två seten, men kunde bita ihop och ta hem matchen. Första set gick knappt till Björkman och andra till Andy. I det tredje så hade Jonas fem breakbollar utan att ta till vara på en enda, britten hade två som han vann båda. Fjärde set så bröt Jonas fram till 3-1, men tappade tilbaka omgående. Det samma hände när han precis brutit till 5-3 och kunde serva hem setet. Vid 5-4 gick han fram till en setboll vid 30-40 i Murrays serve. Och den tog han till vara.
I det avgörande setet tappade Jonas sin serve omgående. Han var ett par bollar ifrån i det nästföljande servegamen för britten utan att ritigt lyckas. Vid ställningen 1-3 så tappade Jonas serven igen. Andy gick fram till 1-5. Jonas fick 40-15 men sedan knep Murray fyra raka bollar och matchen var förlorade för Jonas del.
Jonas insats är beundrasvärd. Det är intressant och kul att se att den 35-åriga Växjösonen fortfarande håller mot kvalificerat motstånd. Det är lovande inför Davis Cupsemifinalen om mindre än en månad. Inte många dagar kvar nu...

Alldeles strax går Thomas Johansson in på bana 11 för sin match mot Clement. Vi återkommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0