Vilken vecka

Oeiras i Portugal. Där har ni platsen för en mycket bra vecka för de svenska spelarna i Challengerturneringen i staden. 

Elias Ymer hade 6-3, 6-7(3) och 4-1 mot hemmaspelaren Jaime Faria (rankad 183) innan han tappade. Han förmådde inte att stänga matchen utan allt för många spridda bollar gjorde att han tappade fem raka gem. Drygt 2,5 timma tog det. Årets första titel försvann med det men ett kvitto att han kommit igång efter ett kämpigt sista halvår. 
I och med finalplatsen seglar Elias upp från 200 till 182 på rankingen. 

Det gick även bra för de svenska dubbelspelerna. Efter vinst för Simon Freund i par med dansken Johannes Ingeldsen i semin över tredjeseedade Filip Bergevi/Mick Veldheer från Nederländerna. Tätt, tätt där och siffrorna skrevs till 7-6(2), 4-6, 10-8 på två timmar. 
I finalen föll Freund/Ingildsen med 5-7, 4-6 på 1,5 timme.
Freund upp tretton placeringar till 185 i och med finalplatsen. 

Vi kan konstatera att detta var årets bästa vecka för herrspelarna. Utan konkurrens. 





Inget Båstad, utan Kungliga

Sverige möter Indien i Davis Cup 14-15 september. Många av oss trodde och hoppades på spel på gruset i Båstad men så blir det inte. Istället valde Svenska Tennisförbundet inomhusspel på hard i Kungliga Tennishallen i Stockholm. 

Ett mycket förvånande beslut då de indiska spelarna knappt spelar på grus och svenska spelarna med Elias Ymer i spetsen trivs på underlaget.

Det är sjätte gången länderna möts. Tre gånger i Indien samtliga på gräs och två gånger på hemmaplan, båda med grus som underlag. 
Samtliga fem matcherna har slutat med svensk seger. 
Mest minnesvärd är finalen 1987 i Scandinavium i Göteborg då Sverige vann med 5-0. Segerorganisatörer under kaptens Hasse Olssons ledarskap var Mats Wilander och Anders Järryd i singlarna och Wilander/Joakim Nyström i dubbeln. Ett set tappade Sverige totalt under hela landskampen. 

Svenska DC-bloggen återkommer som alltid. 







Sjutton

Den 9 maj 2007 skrev den första texten om svensk tennis här på Svenska DC-bloggen. 
Ett stort ögonblick för skribenten och ett stort ögonblick för många. Vi har skrivit på sedan dess. Kommer fortsätta med det. 

Sveriges äldsta tennisblogg ropar ut ett stort gratulerar till sig själv. Grattis!

Firar dagen med både god frukost, förhoppningsvis ursäkt lunch, smakrik middag, välkyld champagne och mycket tennis. 

RSS 2.0