Ymers chans borta

Möjligheten, vägen låg öppen för Elias Ymer att kvala in till Wimbledon, med start på måndag. Den möjligheten släckte hemmasonen Clarke idag. Förlust i kvalets andra runda med 4-6, 6-7(5) på 1,5 timma.


Ymer Sr tappade sin serve omgående, trots 30-0 i egen serve. Elias bryter dock tillbaka omgående, 1-2.
Spelarna följs åt fram till 4-5 och svensk serve. Clarke rusar fram till 0-40, 3 setbollar. En misslyckad svensk forehand och setet borta, 35 tog det. 

I andra set följs spelarna åt. Återigen står det 4-5 på scoreboarden, Ymer till serve.
Trots 30-15 så vaskar britten både fram en och ytterligare en matchboll. Serven räddad honom. Setet går till tiebreak. 
Ymer tappar sin serve och ligger under med 1-4 innan han bryter tillbaka, får fram 4-4 via ett dubbelfel. Britten tar kommandot. En backhandvolley framme vid nät ger 4-6, två nya matchbollar. Elias räddar den första. På den andra via en stabil serve är svensken en slagen man. Årets andra match på gräs är förlorad. 
Elias som kom med i detta kval, med bara någon poängs marginal kommer ha svårt att kvalificera sig till kommande Grand Slamkval. Om inte han hittar sitt spel smart igen. Nästa turnering är Challanger i Båstad, som inleds om drygt en vecka. 

I samma kval, fast dubbeln, går Siljeström och Brunström upp i morgon mot Arends/Peng i kvalfinal. Tiden är cirka klockan 14.


I Antalya (ATP 250) är Lindstedt i par med Qureshi klar för semifinal. Detta efter vinst över Dutra Silva/Lorenzi med 6-3, 7-6(4) och idag i kvarten över Monroe/Sitak med 3-6, 7-6(4), 10-7. 
I dagens semi väntar Erlich/Mektik. 

Går vi över till Challenger ser vi att Isak Arvidsson i par med italienaren Motti föll i första rundan i Milano mot Chaplin/Gonzales med 3-6, 2-6.

Ännu en division ner, Future, är Markus Eriksson klar för kvartsfinal på fredag. 
I Frankrike spelar imorgon Christian Lindell andra rundan. 
Fred Simonsson föll i Holland, andra omgången idag. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0